Râmnicu Vâlcea: 3.500 de elevi şi studenţi se feresc de droguri prin artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii vor realiza pagini web, filme, fotografii digitale, sporturi, artă vizuală şi eseuri literare cu mesaj antidrog.

   Un număr de 3.500 de elevi de gimnaziu, liceeni şi studenţi vâlceni au fost provocaţi începând de astăzi să-şi pună în practică calităţile artistice într-unul din cele mai mari concursuri antidrog care are ca motto: „Dependenţi de libertate". Insp. Ionuţ Pâslaru, de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Vâlcea ne-a spus: „De astăzi am început să popularizăm prin şcoli secţiunile la care se pot înscrie tinerii: pagină web, film de scurt metraj, fotografie digitală, spot, eseu litarar şi ca o noutate, anul acesta au fost indroduse şi artele vizuale, precum grafica în tuş, creion graffiti, poster realizat cu marker sau pictură. Lucrările nu trebuie să fie agresive, violente", a spus politistul. Pentru a realiza astfel de lucrări, elevii şi studenţii trebuie să se documenteze despre droguri şi aflând care sunt efectele negative ale acestora să se ferească şi să nu consume. Lucrările urmează să fie predate CPECA Vâlcea pe 3 mai.


Tinerii se intoxică cu droguri uşoare care dau dependenţă şi sevraj sever


  Surse din Spitalul Judeţean de Urgenţe ne-au spus că nu există săptămână în care să nu apară cazuri pe secţia Urgenţe de tineri intoxicaţi cu droguri cumpărate de la magazinele de vise din Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani. „Spice gold - sarea de baie cumpărată de tineri din astfel de magazine şi care în multe ţări este interzisă conţine o anfetamină care dă dependenţă cu sevraj sever". Cu toate că a existat o propunere legislativă de interzicere a acestor magazine, acestea nu a fost votată, iar magazinele continuă să funcţioneze legal.

Casetă


Vâlcenii, premiaţi la concursurile naţionale


La concursul naţional organizat de Agenţia Naţională Antidrog la ediţia anterioară, elevii vâlceni s-au remarcat prin originalitatea lucrărilor cu mesaj antidrog. Andreea-Ioana Ciortea, elevă la Şcoala nr. 5 a câştigat locul I la secţiunea Eseu, iar liceeanul Alexandru Paranţucă, de la Colegiul Tehnic Energetic a luat locul II la secţiunea Proiect ecologic.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite