Râmnicu Vâlcea: 200 de kilometri de drumuri judeţene ar putea fi asfaltate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reabilitarea drumurilor locale ar putea fi posibilă printr-un program Guvernamental . Cu toate că Vâlcea este cuprinsă în planurile proiectului „10.000 de kilometri de drumuri judeţene" oficialii spun că cifrele sunt exagerate.

Cei 200 de kilometri de drum judeţean care ar trebui asfaltaţi în Vâlcea au fost anunţaţi recent de către Romulus Bulacu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. Acesta susţine că Guvernul a aprobat proiectul „10.000 de kilometri de drumuri judeţene" , iar judeţul Vâlcea este trecut în scripte în acest program cu aproximativ 200 de kilometru de DJ de asfaltat sau reabilitat. „Toate cererile vor fi analizate de către Guvern, acestea trecând printr-o procedură prealabilă. Pentru Vâlcea s-au calculat aproximativ 200 de kilometri, pe baza documentelor depuse de primăriile din judeţ. Rămâne de văzut cât de mult se va aproba din aceste cereri", spune vicele de la CJ. Potrivit acestuia până la sfârşitul lunii martie Guvernul ar trebui să treacă prin aceste proceduri toate judeţele, iar în aprilie să decidă cum va împărţi cei 10.000 de kilometri.


Doar cârpeli pe drumurile judeţene


Pe de altă parte, Ion Stanciu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea spune că nu ar trebui să ne bucurăm prea repede. „Gândiţi-vă că banii pentru aceste asfaltări ar trebui împărţiţi pentru toate judeţene. Este mică şansa ca Vâlcea să beneficieze de atât de mult asfalt", explică Stanciu. El spune că în momentul de faţă, pe drumurile judeţene se fac doar reparaţii, bugetul de anul acesta pentru investiţii fiind destul de mic. „Se repară drumul Pesceana -Glăvile- Amărăşti - Mădulari afectat de eroziune, iar în curând se va începe asfaltarea a 8,9 km de drum judeţean între Ioneşti şi Olanu, limita cu judeţul Olt, dar pe bani europeni. Acolo se vor investi 26,4 milioane de lei", spune Stanciu.


Buget infim pentru drumurile judeţene


Consiliul Judeţean Vâlcea a repartizat anul acesta 66, 5 milioane de lei pentru lucrări pe drumurile din judeţ. Banii nu sunt însă din veniturile proprii ci provin dintr-un împrumut mai mare contractat pentru echilibrarea bugetului. Oficialii din CJ spun că din fonduri proprii nu ar fi putut asflata nici măcar cinci kilometri anul acesta. Cu toate acestea suma alocată nu va fi de ajuns pentru mai mult de 25 de km.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite