Râmnicu Vâlcea: 15.000 de râmniceni au rămas fără apă şi căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Conductele cu agent termic din cartierele Nord şi Traian vor fi modernizate de anul acesta cu fonduri europene, proiectul fiind de 73 milioane euro.

  În această dimineaţă, începând cu ora 9.00, aproximativ 15.000 de locuitori din oraşul Râmnicu Vâlcea au rămas fără apă caldă şi căldură din cauza unei defecţiuni apărută la magistrala cu alimentare, din zona Punctului Termic 39 Nord IV de pe strada Henri Coandă. Directorul de termoficare din cadrul CET Govora, ing. Ion Cocleţ, ne-a spus: „Defecţiunea a apărut înainte de Crăciun, pierderile erau însă mici, la început. Am ales să intervenim acum pentru că azi este un pic mai cald, şi dacă am fi amânat, riscam să ne pice întregul sistem. Va trebui să înlocuim conducta magistrală pe o distanţă de trei, patru metri. Am început decopertarea, apoi ridicarea dalelor, iar dacă defecţiunea va fi în partea superioară este posibil să intervenim mult mai repede. Dacă nu, reluarea furnizării agentului termic se va face în jurul orelor 20.00".


Proiect european de 73 milioane euro


  Defecţiunea afectează şapte puncte termice din zona Nord şi Traian a oraşului Râmnicu Vâlcea. Defecţiunile în aceaste zone ale oraşului sunt mai frecvente.  „De la Bulevardul Nicolae Bălcescu şi până la Liceul Energetic dar şi zona complexului Dovali şi pe strada Grigore Procopiu va începe un amplu proces de modernizare a conductelor vechi, de mai bine de 50 de ani, a punctelor termice dar şi a CET-ului, proiect în valoare de 73 milioane euro finanţat cu fonduri structurale europene. Înlocuirea va dura un an de zile, iar anul acesta sperăm să primim ultimul OK şi să facem licitaţia pentru demararea lucrărilor", a precizat Cocleţ. Locatar în zona de Nord, Ion Iordache, ne-a declarat: „Bine că repară să nu mai fie pierderi că tot noi le plătim. Mai pun şi eu o haină în plus şi nu o să mor de frig ziua în amiaza mare".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite