Râmnicu Vâlcea: „Naşterea subacvatică” din toaleta spitalului a unui bebelus de 5,5 kg a bulversat lumea medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul de cinci kilograme născut în WC-ul spitalului trebuia observant atât de medicii de pe urgenţe cât şi de medicul internist, chiar dacă mama nu a vrut sa spuna că este gravidă.

Mihaela Pal (41 ani), poştăriţă la Oficiul Poştal de Distribuire Centralizată (OPDC) din Râmnicu Vâlcea a născut un băieţel perfect sănătos în toaleta secţiei de Urgenţe a Spitalului din localitate asistată doar de o infirmieră. Azi, şi mama dar şi bebeluşul se află internaţi la Maternitatea din oraş şi sunt în stare bună. Femeia, mamă a încă trei copii, a fost adusă luni dimineaţa, de un vecin, cu taxiul, la spital acuzând dureri lombare. Purtătorul de cuvânt al Spitalului, dr. Claudia Cap, a spus: „Pacienta care avea peste 110 kilograme, fiind obeză de gradul 3, a fost întrebată şi s-a consemnat în foaia de observaţie, că a avut menstruaţie pe 29 martie, în astfel de condiţii ea neavând cum să fie gravidă. A fost trimisă pentru consult interdisciplinar pe secţia interne, unde i-a fost făcută o ecografie abdominală, care evidenţia modificări la rinichiul stâng şi prezenţa unei formaţiuni pentru care se solicita examen chirurgical".


„A vrut să ascundă sarcina"


Adusă din nou pe secţia de Urgenţe în timp ce se afla sub perfuzii cu tratament antispastic, poştăriţa a solicitat să meargă la toaletă unde, însoţită de o infirmieră, a născut în WC, un bebeluş de 5,5 kilograme. Dr. Claudia Cap spune că „Pacienta a vrut să ascundă sarcina şi nu vroia ca fiica ei care a însoţit-o să afle că mai are un frăţior. Înainte de a veni la spital pierduse apa şi nu a spus". Directorul Poştei Vâlcea, Radu Gheorghe, ne-a spus că femeia lucra ca poştăriţă din 2008, a fost la serviciu zi de zi, până pe 4 aprilie şi avea un sector greu, cărând zilnic o geantă de peste 20 de kilograme, câţiva kilometri pe zi prin cartierele Buda şi Poenari.


„E aproape imposibil să nu vezi o sarcină avansată"


Medicul Petre Paitici, doctor ginecolog la Spitalul Filantropia din Craiova ne-a spus: „E aproape imposibil să nu vezi o sarcină avansată. Este de domeniul ciudăţeniei totale. La intrarea în urgenţe trebuia să i se facă examen ginecologic obligatoriu pentru că o femeie nu este internată dacă nu este controlată în acest sens. Iar la ecograf oricât de prost ar fi aparatul nu ai cum să nu vezi sarcina, indiferent de cât de obeză este pacienta. Fătul îl vezi şi la 3 sau 4 săptămâni, darmite în luna a noua. De ce nu au făcut măcar o palpare pe burtă? Şi cum au văzut modificările la nivelul rinichiului stâng care pot fi de câţiva milimetri şi nu au văzut ditamai copilul de cinci kilograme?". Şi astăzi, Mihaela a refuzat să dea declaraţii presei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite