Râmnicu Vâlcea: "Galacticele" înfruntă "răceala daneză"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Galacticele" promit spectacol în partida din această seară
"Galacticele" promit spectacol în partida din această seară

Campioana României întâlneşte astăzi, de la ora 19.00, formaţia daneză Viborg, joc ce poate fi considerat finala grupei principale II a Ligii Campionilor.

Cotate drept favorite la câştigarea trofeului Champions League, Oltchim şi Viborg anunţă un spectacol incendiar la Râmnicu Vâlcea. După primele două partide, ambele formaţii au obţinut patru puncte, învingând pe Hypo şi pe Volgograd, şi vor juca astăzi pentru şefia grupei. „Galacticele" au analizat toată săptămâna punctele slabe ale danezelor şi speră să anihileze formaţia Cristinei Vărzaru.
„În opinia mea, Oltchim şi Viborg sunt două formaţii egale ca valoare. Viborg este campioana en-titre a acestei competiţii, e o echipă de calibru pe plan european, care are un lot format numai din vedete. Bojana Popovici, Lunde şi Skov sunt jucătoare foarte valoroase, la fel şi extremele Vărzaru şi Mikkelsen. O să încercăm însă să ne apărăm exact şi în atac să nu ratăm. Trebuie să nu o băgăm în mână pe portăriţa Haraldsen", a declarat tehnicianul Radu Voina.

Rezultatele cer sacrificii

Chiar dacă joacă într-un ritm infernal, cu meciuri în Ligă şi în campionat, fetele pregătite de Radu Voina nu au timp să se plângă. Vâlcencele evoluează astăzi „cu motoarele turate la maxim", pentru a-şi asigura calificarea în semifinale. „Nu contează la câte goluri vom câştiga, dar, după victoriile cu Hypo şi Volgograd, dacă am obţine încă două puncte am rezolva în mare parte calificarea. Programul este infernal, pe fiecare ne mai doare câte ceva, dar trebuie să facem sacrificii dacă vrem rezultate", a spus Narcisa Lecuşanu.

Viborg, rival de tradiţie

Formaţia de la Vâlcea s-a mai întâlnit cu Viborg şi în ediţiile precedente din Champions League, danezele devenind, ca şi Gyor, un adversar tradiţional. „Galacticele" au învins de două ori formaţia nordică în sezonul 2007-2008, însă echipa Cristinei Vărzaru şi-a luat revanşa în sezonul trecut, câştigând la Vâlcea, scor 34-28, şi remizând în Danemarca, 21-21, dublă care a dus-o în finala competiţiei.
„Sperăm să nu luăm multe goluri de la Cristina Vărzaru. Ne dorim ca la ora partidei să fim în formă maximă. Chiar dacă vom câştiga cu Viborg, jucăm până în ultima etapă", a spus şi Valeria Beşe, care şi-a propus să blocheze atacurile danezelor.
Duelul dintre Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Viborg HK va fi condus de o brigadă de arbitri din Spania, formată din Oscar Raluy Lopez şi Angel Sabroso Ramirez. Delegatul din partea EHF, Alenka Cuderman, provine din Slovenia. În celălalt meci al grupei, Dinamo Volgograd a făcut instrucţie cu Hypo Viena, câştigând pe teren propriu cu scorul de 27-21(15-11).

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite