Râmnicu Vâlcea:Trei ştranduri îşi vor suspenda temporar activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii ştrandurilor din Ocniţa, Ocnele Mari şi Drăgăşani vor primi adrese ca să-şi remedieze neajunsurile.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea au trimis ieri după amiază, prin poştă, adrese către administratorii ştrandurilor din Ocnele Mari, Ocniţa şi Drăgăşani, iar după primirea înştiinţării, cel mai probabil luni sau marţi, aceştia ar urma să îşi suspende temporar activitatea. Medicul Lorena Mărgăritescu, de la DSP Vâlcea, ne-a precizat: „În urma controlului efectuat pe 19 iulie am găsit deficienţe minore la câteva dintre ştranduri şi am trimis înştiinţare de încetare temporară a activităţii. Am găsit guri de canal înfundate, nu aveau la ştranduri destul material dezinfectant, nu peste tot exista apă caldă, iar în unele locuri grupurile sanitare nu erau foarte curate sau dezinfectate".


„Nu mi se pare corect să găsesc ştrandul închis"


Turiştii veniţi în staţiunea Ocnele Mari s-au arătat foarte nemulţumiţi dacă s-ar trece la o astfel de măsură: „Venim de la sute de kilometri pentru efectele terapeutice ale apei sărate şi nu mi se pare corect să găsesc ştrandul închis", a spus Ion Stringeanu (48 ani), din Alexandria. Directorul Administraţiei Domeniului Public Drăgăşani, ing. Dan Croitoru, a menţionat: „Legea după care sunt contralate ştrandurile este una învechită, care nu mai corespunde normelor UE. Este un lucru nu tocmai plăcut pentru drăgăşeneni ca singurul lor ştrand din oraş să fie închis". Dr. Mărgăritescu spune că ştrandurile din Călimăneşti şi cele din Râmnicu Vâlcea sunt în parametrii normali. „Analizele de apă care s-au prelevat din aceste ştranduri au ieşit în limite normale".


Activitate reluată pe proprie răspundere


Ştrandurile din judeţ au mai fost controlate în urmă cu câteva săptămâni. Atunci la patru dintre ele le-a fost suspendată temporar activitatea. Administratorii ştrandurilor au trimis adrese către DSP că au remediat problemele, iar potrivit legii, activitatea ştrandurilor se poate relua pe răspunderea proprie a administratorilor, până la următorul control.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite