Râmnicu Vâlcea:Tineri voluntari din cinci ţări au venit să ne dea lecţii de ecologie (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împărţiţi în echipe, străinii le explică celor mici de ce e bine să recicleze şi cum ar putea contribui la însănătoşirea mediului.

Zeci de elevi de generală, de la mai multe şcoli din Râmnicu Vâlcea primesc pe parcusul întregii luni lecţii de ecologie de la 14 tineri voluntari străini. Sosiţi în România în cursul anului trecut, cei 14 tineri sunt membri Serviciului European de Voluntariat (EVS) şi au ajuns în Râmnicu Vâlcea prin intermediul Forumului Cetăţenesc pentru Acţiune Socială şi Educaţie Civică (FCASEC). „Am început activitatea în şcoli în această lună, iar rezultatele imediate sunt foarte bune. Elevii sunt fascinaţi de tinerii veniţi din străinătate, iar aceştia la rândul lor gustă din plin experienţa pe care o dobândesc la Râmnicu Vâlcea", ne spune Cătălin Soare, preşedintele FCASEC.

image
image


Origami din maculatură


Veniţi din Franţa, Germania, Turcia, Spania şi Uruguay tinerii voluntari spun că ecologia este o parte importantă a vieţii sociale în ţările lor de origine. „Avem tot felul de actiuni în Râmnicu Vâlcea, dar pe de parte cea mai interesantă este cea pe care o facem cu elevii de şcoală generală. Îi învăţăm despre importanţa ecologiei şi ce înseamnă reciclarea. De exemplu astăzi le-am explicat celor mici cum pot face origami din maculatura pe care nu o mai folosesc", ne povesteşte Javier Grunewald, voluntar din Spania. Cei mici la rândul lor profită din plin de prezenţa voluntarilor pentru a-şi exersa cunoştinţele de limbă engleză. „Îmi place pentru că sunt lucruri diferite decât ceea ce facem la oră. Astăzi am învăţat origami şi am vorbit în engleză", ne povesteşte Andreea Marinescu, una din elevele ce a participat la cursurile de ecologie. Lecţiile despre protecţia mediului nu sunt singurele activităţi pe care tinerii din Europa şi America le fac în Vâlcea. De peste o jumătate de an de când sunt în oraş, membrii grupului de voluntari au desfăşurat acţiuni de ecologizare, au organizat concursuri şi şi-au făcut foarte mulţi prieteni în Râmnic.

image

Voluntari straini in scolile din Ramnic

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite