Râmnicu Vâlcea:La Medicină Legală nu sunt brancardieri iar morţii sunt căraţi de şoferi (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din această cauză sunt ridicate doar persoanele decedate în accidentele rutiere ce au loc pe DN 7, E 81, decedaţii din Râmnicu Vâlcea şi în comunele limitrofe.

Serviciul de Medicină Legală (SML) Vâlcea se descurcă greu din cauza numărului redus de personal şi a datoriilor acumulate din cauza neplăţii serviciilor de către furnizori, 500.000 de lei având de plată numai Poliţia Vâlcea. „Societatea trece prin momente grele, iar noi, legiştii lucrăm trei şi facem faţă, deşi în schemă ar trebui să fim patru, câte un legist la 100.000 de locuitori. Problema este că avem şi mai puţini asistenţi, dar şi şoferi, iar brancardieri nu avem niciunul", a spus şeful SML Vâlcea, dr. legist Florian Ghiţă.

image

Medicul legist Florian Ghiţă, şeful Serviciului de Medicină Legala Vâlcea


Şoferii pe post de brancardieri


Din cauza lipsei brancardierilor nu sunt ridicate decât persoanele decedate în acidente rutiere pe E.81, DN 7, în Râmnicu Vâlcea şi în comunele limitrofe. „Nu ne putem permite mai mult! Avem doar trei şoferi, care lucrează pe două ture de zi, iar noaptea sunt consemnaţi la domiciliu şi răspund la telefoane. Cărăm morţii cu şoferii şi îi trimitem şi câte doi într-o cursă", a mai spus dr. Ghiţă. Şofer pe maşina SML, Sorin Andrei, a spus: „Au fost momente când am fost chemat noaptea la un accident am venit acasă şi a sunat telefonul să merg la altul. Bine însă că am un serviciu". SML Vâlcea se confruntă şi cu imposibilitatea de a-şi asigura rectivii pentru analize, carburantul. „În timp ce fondul de salarii vine de la Ministerul Sănătăţii, cheltuielile administrative le asigurăm din încasări proprii. Mai încasăm din consultaţii că altminteri nu ştiu cum ne-am descurca. Prin noul proiect de lege nu vom mai face parte din structura Spitalului Judeţean şi vom trece de IML-uri, cel mai probabil de cel din Craiova, care funcţionează pe lângă Facultatea de Medicină. Trecem astfel de la o mamă săracă,Spitalul, la o mamă vitregă, IML-ul, şi mai săracă", a mai spus şeful legiştilor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite