Râmnicu Vâlcea:Hoţii tăiau bancomatul în timp ce muncitorii înlocuiau canalizarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul de alarmare al firmei care asigura paza nu a funcţionat, iar din ATM hoţii au furat toţi bani, aproximativ 14.000 de lei

Azi, poliţiştii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor au luat la puricat casetele video pentru a vedea dacă au rămas sau nu imagini cu hoţii care au spart, în noaptea de 13/14 septembrie, bancomatul situat într-un magazin de seminţe de pe strada General Magheru. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, scms. Emilian Muşulete, ne-a spus: „Colegii mei vor să stabilească şi de ce nu s-a declanşat sistemul de alarmare la firma de pază cu care banca avea contract. Chiar în cazul tăierii cablurilor, alarma trebuia să se pornească".


Bancomatul trebuia alimentat cu o zi înainte de a fi spart


Poliţiştii trebuie să găsească răspuns şi la alta întrebări. Bancomatul se pare că urma să fie alimentat luni, 13 septembrie, dar acest lucru nu s-a întâmplat, în ATM fiind în total aproximativ 14.000 lei, banii care au fost furaţi în totalitate. „Hoţii au spart ATM-ul protejaţi de utilajele aflate în stradă, chiar în faţa bancomatului", a mai spus ofiţerul Muşulete. Există voci care susţin că zgomotele polidiscurilor au fost atenuate de cele ale escavatoarelor şi utilajelor folosite la schimbarea canalizării. Marţi dimineaţa, când vânzătoarea de la chioşcul de seminţe a venit să deschidă magazinul, a observat că pe uşă şi vitrine erau afişe care obturau ce se petrecuse în interior, iar butucul dela yală era schimbat, hoţii uitând să mai pună un element de decor pe uşă. Vânzătoarea a anunţat un reprezentant al filialei băncii, care are sediul chiar la mezaninul clădirii unde se afla bancomatul şi magazinul de seminţe, acesta sunând pe numărul de urgenţă 112.


Bancomat spart în faţa Poliţiei


Acesta este primul bancomat spart anul acesta în Râmnicu Vâlcea. Anul trecut a fost spart un alt bancomat chiar în faţa sediului Poliţiei Vâlcea, la parterul blocului S 9, suma sustrasă fiind de 260.000 lei. Şi atunci, hoţii au înlocuit lacătul de la intrare cu un altul. Infractorii nu au fost prinşi. Aceştia sunt, de regulă, organizaţi în filiere care acţionează în toate judeţele ţării.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite