Râmnicu Vâlcea: Funcţionarii de la Primăria din Govora ameninţă cu demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii sunt nemulţumiţi de micşorarea salariului cu 25% şi că li se impune să facă economii.

Oamenii sunt foarte supăraţi şi spun că nu vor mai putea face faţă cheltuielilor, pentru că începând cu această lună, vor primi salariile micşorate. „În plus, trebuie să reducem cheltuielile la Primărie cu 20% la bunuri şi servicii, în urma Ordonanţei Guvernamentale 55/24 iunie 2010. Se reduc şi banii pentru combustibil, în condiţiile în care, eu de 10 ani de când sunt primar, îmi plătesc din buzunarul propriu benzina şi reparaţiile la maşină. În aceste condiţii, am fost informat că îmi vor pleca oamenii", a declarat Mihai Mateescu, primarul din oraşul Băile Govora. Unul dintre nemulţumiţi este şi viceprimarul Gheorghe Petrescu.

Posturi blocate


Acesta, potrivit declaraţiei de avere postată de site-ul Primăriei, încasează lunar un salariu de 2.300 de lei. „Trebuie să reducem cheltuielile la curăţenie, la reparaţii, apă, canal, telefoane sau materiale pentru birouri. Suntem 12 angajaţi şi de abia reuşim să ne descurcăm, pentru că avem foarte mult de muncă. Acum ne mai taie şi din bani", completează viceprimarul Gheorghe Petrescu. Funcţionarii spun că toate posturile celor care sunt în concediu de creştre a copilului sau ale celor care au ieşit la pensie, au fost blocate. „Este foarte multă muncă şi suntem puţini, iar acum trebuie să facem economii şi să ne mulţumim cu salariile tăiate. Dar eu am copii la facultate, iar soţul este tot funcţionar public. Nu ştiu cum ne vom descurca, mă gândesc serios să îmi dau demisia", spune Mihaela Răduţ, funcţionar la primăria Govora.

Proiectele de modernizare în pericol


Primarul staţiunii Băile Govora, Mihai Mateescu spune că în prezent are în derulare mai multe proiecte de modernizare a oraşului. Cele mai importate dintre acestea, vizează renovarea clădirii Cinematografului sau construirea unei clinici balneare şi de kinetoterapie. Este însă îngrijorat de faptul că ar putea rămâne fără personal la primărie şi ar putea pierde sume importante de bani şi proiecte pentru care a lucrat ani de zile.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite