Râmnicu Vâlcea: „Flori de mai” pentru ajutorarea copiilor cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia „Speranţa" va organiza vineri un spectacol de întrajutorare a trei copii cu tetrapereză spastică, sindrom Hodgkin şi hemipareză.

Adi de la Vâlcea, Nelu Ploieşteanu, Nineta Popa, Nicu Vitomireanu, Evelin Iulia Dicu, Panty şi copiii dansatori de la „Ru Apollo" au acceptat să se urce pe scenă pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru trei copii cu grave probleme de sănătate, din asociaţia Speranţa. Spectacolulul va avea loc vineri, 28 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea, la ora 18.00. Dicu Ramona (14 ani), din Ioneşti suferă de tetrapareză spastică. „Este un copil chinuit, mai are încă cinci fraţi şi merge la şcolă în corset. Am vorbit la Verona cu dr. neochirurg Albino Bricolo şi a acceptat să o opereze, numai că preţul operaţiei este de 12.000 de euro", ne-a spus preşedintele Asociaţiei Speranţa, Dumitru Anton. O altă tânără cu probleme care are nevoie de ajutor este Lavinia Niţă (20 de ani), diagnosticată cu Sindrom Hodgkin. Tânăra a fost nevoită să-şi întrerupă studiile universitare din cauza bolii şi a lipsei de fonduri. Cel de-al treilea copil, Alex Marian Anton ar urma să fie operat la o clinică din Viena. Băieţelul a suferit un grav accident şi are o semipareză şi piciorul stâng mai scurt.


„Speranţa" pentru 163 de copii


„Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Casei de Cultură, preţul unui bilet fiind de 20 de lei. «Asociaţia Speranţa pentru sprijinirea tinerilor cu handicap fizic, neuromotor şi a persoanelor asistate social» are 163 de copii înscrişi, toţi cu probleme grave de sănătate. În sala de spectacol vor fi urne pentru cei care vor să doneze. Vrem să încercăm să dăm celor trei copii să le dăm o şansă să poată trăi o viaţă normală", a spus preşedintele asociaţiei. Conturile în care se pot depune sume de bani sunt deschise la Banca Transilvania, sucursala Vâlcea şi sunt: RO63BTRL03904205418618xx (în euro) şi RO17BTRL03901205418618xx (în lei)

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite