FOTO/VIDEO Cristian Gomboşanu, tenorul de la „Românii au talent”, face naveta cu bicicleta şi doarme în clădirea teatrului din Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără un acoperiş deasupra capului, tânărul vâlcean doarme la sfârşit de săptămână în sediul Teatrului Ariel unde este „om bun la toate". Greutăţile vieţii nu sunt străine pentru Cristian Gomboşanu a cărui mamă este grav bolnavă.

Cristian Gomboşanu (26 ani) este unul dintre tinerii care au participat la emisiunea „Românii au talent" şi a cărui voce de tenor, de o rară frumuseţe, a impresionat mii de oameni. Faptul că şi-a aruncat privirea pe versurile de pe clipboard l-a costat scump, primind un NU ferm din partea unuia dintre realizatori, Andi Moisescu.

„Ştiu că vocea mea a impresionat mulţi oameni, că sala m-a aclamat frenetic. Visul meu este să ajung un mare tenor care să cânte pe scenele renumite ale lumii, la Scala din Milano sau la Manhattan". Povestea vieţii lui Cristi Gomboşanu este una impresionantă. Mama lui, Elena, spune despre Cristian: „Când era mic, era mereu agitat. De nouă ori şi-a spart capul şi tot de atâtea ori a trebuit să fie internat în spital. «Bate, tata cu papucu!» spunea când se ascundea sub masă. Se liniştea doar când se uita la televizor la emisiunile dintr-o limbă străină, care-l captivau. A avut dintotdeauna o uşurinţă de a învăţa limbile străine", povesteşte femeia.

image

Cristian Gomboşanu, în familie, alături de mama, tatăl, bunica şi fratele său grav bolnav, Mihai

Doarme la sfârşit de săptămână la teatrul Ariel

Când mama lui era bolnavă, iar medicii spuneau că trebuie să-i amputeze piciorul, Cristian s-a rugat spunând „Tatăl Nostru" cu vocea lui puternică, transmiţând atâta căldură şi încredere. „Şi acum sunt tot la pat, dar am scăpat fără să mi se taie piciorul. Am patru copii, dintre care unul, Mihai, s-a născut cu un hadicap sever. Într-o zi, soţul a făcut un preinfarct, eu eram imobilizată, iar Mihai avea nevoie de ajutor. Atunci Cristi a întrerupt şcoala şi a plecat în cutarea unui loc de muncă, să ne ajute", spune mama sa.

În clasa a VIII-a, Cristian a renunţat la studii şi s-a angajat pe şantierele de construcţii. „Acum urmez cursurile Grupului Nicolae Pleşoianu, din Râmnicu Vâlcea, sunt în clasa a X-a, la seral şi sunt elev în anul II la Şcoala Populară de Artă, la canto clasic, la clasa prof. Camelia Clavac. Oamenilor de suflet care m-au ajutat şi enumăr pe regizorul Doina Micletzi, profesoara Doina Gănescu, directorul Şcolii de Artă, inspectorul general Gabriela Ene, directorul de la N. Pleşoianu, profesorul Adrian Boureci le port adânc respect" se destăinuie Cristian Gomboşanu.

Fără un acoperiş deasupra capului, tânărul face naveta zilnic cu bicicleta, la Liceul General Magheru. „Începând de vineri şi până luni, cantina şi internatul se închid, iar la sfârşit de săptămână eu dorm la Teatrul Ariel, unde sunt omul bun la toate. Fac figuraţie, actorie, realizez compoziţii, ilustraţii muzicale",  completează Cristian.

image

Cristian Gomboşanu este elev la seral la Grupul Şcolar Nicolae Pleşoianu, din Râmnicu Vâlcea


Părinţii lui locuiesc în Ghilad, satul lui Costel Busuioc

Vocea sa cu totul excepţională i-a fost descoperită la vârsta de 16 ani, de o soră de-a mamei, cântăreaţă la Operă în Bucureşti. „Mama are o ureche muzicală foarte bună, tata are o voce extraordinară dar nu are ureche muzicală. Pavarotti este artistul complet care mă captivează şi îi interpetez cu o plăcere deosebită melodiile. Acum am aliat chiatara, orga şi mai nou, pianul", mai spune Cristi. Încorsetat financiar, după emisunea de la PROTV, vâlcenaul a câştigat şi primii bani de pe urma vocii lui deosebite. „M-au invitat la un concurs de karaoke în Râmnicu Vâlcea şi le-a plăcut atât de mult vocea mea încât mi-au dat şi bani. După concurs, am mers să servesc masa la un restaurant din oraş, iar când să-mi facă nota de plată, patronul mi-a spus că meniul este servit din partea casei pentru că i-a plăcut foarte mult cum cânt, iar consumatorii au venit să le dau autografe", se destăinuie Cristi, care pe malul Olăneştiului ne-a făcut azi o demonstraţie cântântând câteva opere de o rară frumuseţe. Părinţii lui locuiesc acum în satul Ghilad, din Timişoara, poate nu întâmplător, locul de unde a plecat o altă voce de excepţie, Costel Busuioc.

image

Cristian Gomboşanu alături de o altă vedetă TV, Cătălin Măruţă


Andi Moisescu regretă votul negativ dat lui Cristi


Andi Moisescu, cel care i-a spus Nu la emisiune, a declanşat un val de nemulţumiri în rândul fanilor emisiunii. Aşa se face că pe blogul său, Andi a scris: „Scos din context, votul eu pare corect. Contextul este unul tulburător şi răstoarnă complet datele problemei. Nici eu, nici Andra, nici Mihai nu ştim absolut nimic despre concurent. Cristian are căderi de momorie din cauza problemelor prin care trece în viaţa de zi cu zi. După 20 de ani de media, am mai primit o lecţie. E vina mea că nu m-am străduit suficient să descopăr contextul în timp util. Cum tot vina mea e c-am judecat pripit, în afara lui. Sigur, Cristian a trecut în etapa următoare, dar regretul meu în ceea ce priveşte răspunsul eronat pe care i l-am dat, rămâne".

image

Cristian are o voce de tenor excepţională


„Viaţa dură de pe şantier m-a afectat farte mult"


Despre pierderile de memorie, Cristian Gomboşanu, ne-a declarat: „Dramele pe care le-am trăit în familie, cu mama, cu tata, cu fratele, m-au afectat foarte mult. Din clasa a VIII-a de când am plecat să muncesc pe şantiere am început să am probleme de memorie, să nu pot reţine unele lucruri. Viaţa dură de pe şantier m-a afectat foarte mult. Am încercat cu pastile, injecţii, am fost la diferiţi medici. Niciunul nu a pus un diagnostic foarte precis. Toţi pun problema mea pe seama şocurilor primite în viaţă".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite