Râmnicu Vâlcea:Cătălina Jugrăvescu a câştigat aurul la Olimpiada Internaţională de Geografie din Taiwan (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ea s-a pregătit după cărţi de Geografie scrise în limba engleză, după care se predă la Universităţi prestigoase precum Oxford, Cambridge sau Carolina de Sud.

Cătălina Jugrăvescu (18 ani), eleva vâlceancă de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari" a trimis în această dimineaţă un mail profesorul ei de Geografie, Liviu Tudor, prin care îl anunţa că a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie, desfăşurată la Taipei, Taiwan. Pe site-ul concursului, Cătălina apare într-una din pozele câştigătorilor ţinând în mână drapelul României.

image

Cătălina Jugrăvescu, medaliată cu aur la Olimpiada Internaţională din Taiwan

Sunt fericită că am câştigat aurul. Proba scrisă a fost foarte grea, la fel şi proba practică, de cartare, cu ajutorul GPS-ului, atât în oraş cât şi în afara Taipeiului", a scris ea profesorului ei. Cătălina se află acum în nordul insulei Taiwan, unde se bucură de câteva zile de relaxare după un concurs extrem de greu, alături de cei 106 participanţi, veniţi din 29 de ţări ale lumii. Primul obiectiv pe care l-a vizitat, după concurs, a fost Muzeul Cutremurelor în aer liber.

image

Cătălina Jugrăvescu în timpul Olimpiadei Internaţionale de Geografie din Polonia, unde a câştigat medalia de argint

Medaliată cu argint în Tunisia şi Polonia


Câştigătoarea medaliilor de argint, la individual, la Olimpiadele Internaţionale de Geografie din Tunisia (2008) şi Polonia (2009) şi aur, cu echipa, Cătălina este o adolescentă de excepţie, mereu zâmbitoare şi plină de farmec. Profesorul ei de Geografie, Liviu Tudor, ne-a spus: „Cătălina nu ştie ce este aceea ranchiună, invidie, este optimistă şi te cucereşte din prima secundă. Ea s-a pregătit pentru această competiţie cu doi profesori universitari, citind foarte mult cărţi de geografie în limba engleză, manuale după care se predă la universităţi prestigioase din lume precum Oxford, Cambridge, Carolina de Sud".

image

Cătălina Jugrăvescu alturi de colegii de la „Lahovari” şi prof. Liviu Tudor

Pentru rezultatele obţinute la Olimpiadele din Tunisia şi Polonia, Cătălina a primit 7.000 de lei, la fel şi Colegiul unde învaţă. Adolescenta şi-a cumpărat cărţi de aceşti bani, iar la şcoala unde studiază, cabinetul de Geografie s-a îmbunătăţit cu un calculator, un laptop, un proiector, aparat de fotografiat şi alte rechizite. Echipa României la Olimpiada Internaţională de Geografie este din Taiwan este formată din trei elevi, cel de-al patrulea ratând plecarea pentru că şi-a pierdut paşaportul cu câteva zile înaintea plecării.

Vezi aici povestea de viaţa a Catalinei Jugravescu

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite