Râmnicu Vâlcea:Angajaţii păzesc Spitalul Bălceşti să nu fie devastat de rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amenajarea unui Centru de permanenţă a eşuat din cauză că medicii de familie fiind din alte localităţi nu au posibilităţi de navetă

Personalul administrativ al fostului Spital din Bălceşti, desfiinţatăîn urmă cu două luni, a rămas în continuare pe baricade să păzească unitatea. Fostul manager al spitalului, Gabriel Popescu, ne-a spus: „Oamenii vin zi de zi la serviciu şi am făcut ture să organizăm permanenţa şi pe timp de noapte. Etnicii rromi au început să dea târcoale în ideea de a devasta unitatea. Din păcate, foştii salariaţi ai spitalului nu şi-au primit salariile de două luni". În Consiliul local Bălceşti s-a aprobat înfiinţarea unui Cămin de bătrâni cu o capacitate de 70 de locuri. „Deocamdată nu s-a primit avizul de la Ministerul Muncii", a mai spus Gabriel Popescu.


A rămas aşa cum a hotărât Ministerul Sănătăţii


Medicul pediatru, Victoria Schenker, fost director medical al Spitalului Bălceşti, ne-a spus: „După desfiinţarea spitalului nu s-a mai făcut nimic la Bălceşti pe parte medicală. Centrul de permanenţă deşi a obţinut avizul favorabil al Casei de Sănătate Vâlcea, nu s-a înfiinţat din cauză că medicii de familie care ar trebui să facă de permanenţă sunt din alte localităţi şi nu au posibilităţi de navetă. Ministerul Sănătăţii nu a aprobat nici înfiinţarea unei Unităţi de Primiri Urgenţe (UPU) la Bălceşti dar nici a unei Secţii de Pediatrie, cu două paturi, cu spitalizare de o zi". Doctoriţa Schenker şi soţul ei, medic internist, care se numărau printre cei care făceau voluntariat în speranţa că se va găsi vreo alternativă pentru ajutorarea locuitorilor din zona Bălceşti după desfiinţarea spitalului, au renunţat la idee şi şi-au depus şi ei dosarele de pensionare.


Spitalul Brezoi salvat de proiecte


Spitalul din Bălceşti a fost desfiinţat începând cu 1 aprilie. Pe 6 aprilie, în faţa spitalului închis a murit Ion Sanda (42 ani), din Laloşu, ambulanţele fiind plecate cu bolnavi la spitalul din Drăgăşani. Ministerul Snătăţii a încercat şi închiderea Spitalului Brezoi, însă acesta fiind prins în derularea unor proiecte cu fonduri europene în valoare de 800.000 euro, s-a renunţat la idee.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite