Râmnicu Vâlcea: Amenzile date de „Poliţia concediilor” lasă medicii de familie fără fonduri la cabinete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe amenzi le-au primit medicii specialişti de la Spitalul de Urgenţe. Un medic, din patru verificaţi, a fost amendat.

Funcţionarii Casei Asigurărilor de Sănătate Vâlcea s-au pus cu „artileria grea" pe medici. „Din 17 mai şi până astăzi am controlat 66 de medici, iar 17 au fost amendaţi, cea mai mare amendă fiind de 5.000 de lei", a spus ec. Rodica Mărgineanu, directorul CAS Vâlcea. Cele mai multe amenzi au fost date pentru absenţa adeverinţelor de salariat, absenţa declaraţiei angajatorilor din care să rezulte numărul de zile de concedii medicale pe ultimul an, neînregistrarea corectă a concediilor, neconsemnarea concluziilor medicale în foaie de observaţie.


Amenzi abuzive şi exagerate


Preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie. dr. Cristina Bărăgănescu, care şi ea fost amendată, a spus: „Aceste amenzi le consider abuzive şi exagerate. Medicului de familie căruia i-au dat o amendă de 5.000 de lei, l-ai lăsat fără fonduri toată luna. Nu are cu ce să-şi plătească asistenta, utilităţile". Cei mai mulţi medici, şase, au fost amendaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţe Vâlcea. S-au dat sancţiuni şi Spitalele din Drăgăşani, Brezoi, Mihăeşti şi Bălceşti şi la medicii de familie. Un singur şomer nu a fost găsit acasă în timp ce se afla în concediu medical, acesta fiindu-i anulat. „Deocamdată nu avem nicio sesizare din partea vreunei unităţi că vreun director se află în concediu medical pe o perioadă îndelungată. Fostul director al CAS, Costi Rădulescu, a fost mai mult timp în concediu medical, dar justificat. Noi am început controalele la medicii care aveau cele mai multe concedii medicale", a mai spus directorul Rodica Mărgineanu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite