Râmnicu Vâlcea: Alexandru Mărcoianu, interpretul care vrea să fie comediant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântă muzică populară de când avea câţiva anişori. Lucrează la un album care va conţine melodii despre dragostea maternă pe care îl va scoate împreună cu mama, Tatiana Mărcoianu.

profil
NĂSCUT - 26 iunie 1997, la Râmnicu Vâlcea.
STUDII - Elev în clasa a VI-a la Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab.
IDEALURI - Să devină actor de comedie.

Alexandru Mărcoianu s-a apucat serios de muzică în urmă cu un an, după ce a văzut la televizor artişti cu cariere de succes în domeniu. „Am şi un exemplu în familie, pe mama şi am hotărât să o urmez. A fost alegerea mea şi pe lângă muzica populară am decis să studiez şi pianul", povesteşte Alexandru. Elevul studiază pianul la Palatul Copiilor din Râmnic cu profesorul Constantin Andrei. „La început îmi doream să cânt la un instrument cu coarde, gen vioară, chitară sau mandolină. În ultimul moment m-am răzgândit şi am ales pianul. Mi se potriveşte acest instrument şi a fost simplu să învăţ notele muzicale, ritmul, tot", spune Alexandru. Muzică populară cântă de când avea câţiva anişori. „Microfon aveam acasă că îl luam pe al mamei. Scena era patul şi jucăriile erau spectatorii. Le cântam «Trandafir moldovenesc» şi «Pupaţi-aş coama bălan». Pentru vecini e terorizare maximă. De multe ori cânt cu mama, iar vecinii ascultă pe la uşă şi dimineaţa ne spun că le-a plăcut concertul pe care l-am dat seara", declară Alexandru. Elevul nu a participat până în momentul de faţă la festivaluri şi concursuri de folclor, dar a cântat la serbările de la şcoală, la diverse manifestări culturale din staţiunea Călimăneşti - Căciulata şi în restaurant. Interpreţii de muzică populară preferaţi ai lui Alexandru sunt: Ion Dolănescu şi mama lui.


Va scoate un album cu mama


Alexandru lucrează cu mama, Tatiana Mărcoianu, să scoată un album de muzică populară despre dragostea maternă. „Mama a început să lucreze la melodii. Nu va fi tot albumul cu dragostea maternă dintre mamă şi fiu ci şi alte melodii. Albumul va fi realizat în colaborare cu Ansamblul Doina Gorjului. Sperăm ca totul să iasă bine şi să fie o surpriză plăcută pentru iubitorii de folclor", ne dezvăluie Alexandru. Pe lângă muzică, elevul e pasionat şi de calculator. Prin intermediul jocurilor şi al Internetului a reuşit să îşi facă prieteni în ţară, dar şi în străinătate. Şi-a făcut prieteni prin intermediul jocurilor online. A scris pe diverse siteuri că vrea să îşi facă ţiprieteni şi a fost contactat de aceştia. „Am un prieten foarte bun la Satu Mare şi altul în Anglia. Zilnic vorbesc cu ei. Ne povestim fiecare ce facem în timpul liber, cum e la şcoală, noutăţi legate de jocurile pe calculator şi vorbim şi despre fete când nu e mama prin preajmă", precizează Alexandru. La prietenul din Satu Mare, Işti, ţine ca la un frate şi în vacanţa de vară va merge la el. „Părinţii au fost de acord. E de aceeaşi vârstă cu mine şi abia aştept să mă întâlnesc cu el faţă în faţă", mărturiseşte elevul.


ce-i place
Să joace fotbal, să stea pe calculator, să se plimbe cu bicicleta şi să iasă în oraş cu prietenii. Îi place ordinea, curăţenia şi filmele americane.


ce nu-i place
Să bârfească şi să fie bârfit şi să călătorească cu maşina pentru că i se face rău. Nu îi plac oamenii care îşi bat joc de natură.


Întrebări şi răspunsuri
Ţi-ai făcut o trupă de muzică până acum?
A.M.: La şapte ani am intenţionat să îmi fac prima trupă de rok. Am găsit trei prieteni şi am început să facem repetiţii în faţa blocului. Avem microfoane din beţe şi chitare din mături. Trupa s-a destrămat repede că am speriat vecinii care aruncat cu apă pe noi de la balcoane.


Ce le cânţi colegilor la şcoală?
A.M.: De toate. Muzică populară, muzică haus şi de multe ori improvizez melodii. Colegii sunt încântaţi şi cântă cu mine.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite