Râmnicu Vâlcea: Alexandru Bardaş vrea să ajungă informatician în America

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spune că nimic nu este imposibil, iar visul său de a deveni informatician în Statele Unite este unul pe cât se poate de realizabil. El este şi cel care a realizat ca voluntar site-ul Centrului Europe Direct.

Este unul din cei mai buni voluntari ai Centrului Europe Direct şi recent a reuşit, alături de colega sa Patricia Anghel să finalizeze noul site al centrului. Pasionat de informatică încă de mic, tânărul Alexandru Bardaş spune că munceşte la noul site al centrului încă din luna martie a acestui an. „Nu am prea avut mult timp la dispoziţie, însă eu cred că am făcut o treabă bună. Am reuşit să schimbam complet site-ul si sa îi aducem elemente noi", explică Alexandru. El mai spune că realizarea acestui proiect îl ajută foarte mult atunci când vine vorba de experienţă. „De obicei particip la concursuri de informatică, realizez programe, dar acesta este primul site complet pe care îl realizez alături de colegii mei", explică elevul. El povesteşte că anul trecut a participat la concursul de informatică aplicată de la Suceava, unde, cu o aplicaţie creată de el, a reuşit să câştige o menţiune. „Anul acesta am fost la Târgu Jiu cu un program pentru un centru de închiriat DVD-uri. Ideea este că ceea ce facem noi trebuie să aibă o utilitate practică, să fie folositor. Programul pe care l-am făcut pentru concursul de la Târgu Jiu era unul complex şi scutea mult efort din partea angajaţilor centrului de închiriat DVD-uri", povesteşte Alexandru, mândru de realizările sale.


Vrea să creeze programe „open source"


Având experienţă ca voluntar în Centrul Europe Direct, Alexandru spune că s-a obişnuit să facă lucruri fără a cere neapărat ceva în schimb, iar acest lucru îi face plăcere. „Aş vrea să creez programe open source, adică unele ce pot fi folosite de toată lumea fără a fi nevoie de plata unei licenţe. De aceea folosesc în general astfel de programe atunci când fac programare", explică Alexandru Bardaşu. El poveşteşte că, după ce va termina liceul îşi va încerca norocul la una din Universităţile din Statele Unite ale Americii. „Cred că mă voi descurca acolo. Aş vrea să devin inginer de sistem bun, iar studiile în străinătate îmi vor oferi cu siguranţă această ocazie", afirmă elevul de la Colegiul Lahovari. Asemenea colegilor săi de generaţie cu talent, Alexandru spune că va rămâne în străinătate pentru a-şi clădi o carieră. „Cel puţin pentru început aş vrea să lucrez în occident", explică tânărul. El mai spune că o experienţă în străinătate este folositoare pentru un tânăr care vrea să se afirme şi că, odată ajuns acolo nu va abandona principiile care l-au ghidat în viaţă până acum.


Întrebări şi răspunsuri?
Cum te-a ajutat activitatea ta de voluntar?
În primul rând am învâţat să lucrez în echipă, iar asta e un lucru important. Din clasa a X-a sunt înscris în programul de voluntariat şi o sa îmi pară rău când va trebui să plec.
O să mai participi la concursuri de informatică?
Anul acesta vreau să mă concentrez asupra bacalaureatului. Este un examen foarte important. De asemenea trebuie să mă pregătesc şi pentru testele pentru universitate, deci timpul o să fie foarte preţios.


Ce-i place: Iubeşte muzica, filmele şi, atunci când are timp îi place să citească. Este un mare fan al jocului de strategie pe calculator, preferând Starcraft.
Ce nu-i place: Nu îi agreează pe aceia care se dau specialişti atunci când nu ştiu despre ce este vorba. Spune că atunci când nu stii ceva e bine să nu vorbeşti pe lângă subiect.

Profil:
Născut la 21 iulie 1992 Râmnicu Vâlcea
Educaţie: Colegiul Naţional Alexandru Lahovari, clasa a XII-a
Idealuri : să ajungă inginer de sistem în America

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite