Râmnicu Vâlcea:100 de locuri de muncă la 14.300 de şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Criza financiară a afectat rău piaţa muncii din Râmnicu Vâlcea şi cel mai grav e că nu sunt locuri de muncă. Doar 4 posturi sunt disponibile pentru cei 1.155 de şomeri cu studii superioare.

  Râmnicenii şomeri şi cei care îşi pierd locurile de muncă, luna aceasta, au asaltat de dimineaţă Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea să îşi prelungească vizele şi să depună dosarele. „Nu ştiu ce să mă mai fac că luna aceasta îmi expiră şi şomajul. Am lucrat 10 ani ca operator manual la confecţionat încălţăminte la o societate din Râmnic. Din cauza crizei m-au data afară anul trecut. Tot caut de lucru, dar nu găsesc nimic. Soţul e electrician-constructor, a lucrat pe şantier şi acum e şi el în şomaj, după 37 de ani de muncă. Nu ştiu ce o să ne mai facem. Avem o fată studentă la medicină în Craiova şi trebuie să o întreţinem", povesteşte plângând Georgeta Vasile, de 47 de ani. O altă râmniceancă, Elena Stan, de 39 de ani, şi-a pierdut locul de muncă, luna trecută. „Am lucrat, ultimii şase ani la o fabrică de aţă din oraş, ca electrician. Luna trecută ne-au trimis în şomaj. Ne-au promis că din aprilie 2010 ne cheamă din nou la lucru", spune Elena Stan.

„Cel mai grav e că nu sunt locuri de muncă"


 Printre cei care îşi pierd locurile de muncă sunt şi mulţi tineri. Mihai Cioacătă, de 23 de ani lucra ca ajutor la o firmă de transporturi. „După trei ani m-au dat afară. Mai am o lună şi îmi expiră şomajul. În tot acest timp mi-am căutat de lucru, dar nu am găsit nimic care să fie şi plătit", declară Mihai Cioacătă. Luna aceasta, 900 de persoane care lucrează în construcţii şi turism îşi pierd locurile de muncă. Numărul şomerilor vâlceni a ajuns în prezent la 14.359, iar rata şomajului era la 31 decembrie 2009, în judeţ de 8,1%. Din cei 14.359 de şomeri, 1.155 sunt persoane cu studii superioare. „Cel mai grav e că nu sunt locuri de muncă. Anul trecut aveam şi 1.000 de locuri de muncă într-o lună, iar acum sunt doar 121, majoritatea pentru muncitori necalificaţi. Printre ele sunt şi patru posturi pentru persoanele cu studii superioare, trei pentru economişti şi unul pentru asistent social", precizează, Tudor Ştefoane, directorul adjunct al AJOFM Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite