Râmnicu Vâlca: Lăcaşurile lui Dumnezeu intră în modernizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de biserici şi mănăstiri din judeţ vor fi reabilitate, în perioada următoare, şi vor beneficia de refacerea picturii cu bani de la Guvern.

  Lăcaşurile de cult din judeţ se modernizează cu bani din fondul de rezervă bugetară al Guvernului. „ 20 de biserici şi mănăstiri beneficiază anul acesta de 1,38 milioane lei. Cele care primesc bani au lucrări în construcţie, necesită reparaţii, îşi refac pictura, ori au de finalizat construcţii pentru activităţi de asistenţă socială", spune Florin Epure, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Vâlcea. „Mănăstirile Surupatele şi Dintr-un Lemn au şi intrat în posesia banilor. Fiecare beneficiază de câte 50.000 de lei. Avem însă şi biserici care lucrează încă la documentaţie", a precizat Epure.


 Locul II pe ţară, la mănăstiri


 De finanţare beneficiază şi Arhiepiscopia Râmnicului şi câteva biserici din municipiu. Pentru a intra în posesia banilor fiecare lăcaş de cult trebuie să trimită documentaţia la sediul Secretariatului de Stat pentru Culte. Monumentelor istorice le trebuie aviz de la Ministerul Culturii şi Cultelor. Vâlcea are peste 700 de monumente, din care 19 mănăstiri şi schituri şi ocupă locul II pe ţară, după zona de nord a Bucovinei, ca număr de lăcaşuri.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite