Râmnicu Vâlcea: Un maestru italian predă reiki şomerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Un maestru italian predă reiki şomerilor
Râmnicu Vâlcea: Un maestru italian predă reiki şomerilor

Cursanţii învaţă cum să îşi echilibreze energiile şi să se vindece ori să îi vindece pe alţii . Italianul dă lecţii de energoterapie şi spune că fiecare om are potenţial de vindecare. Cursanţii nu s-au lăsat aşteptaţi, prima serie fiind deja completă.

Ieri dimineaţă, la Centrul Regional de Formare Profesională din Râmnicu Vâlcea, maestru italian de reiki Anselmo da Domenici dă lecţii şomerilor. Oamenii învaţă de la italian cum să îşi echilibreze energia şi cum să se vindece ori să îi vindece pe alţii.   Cursurile sunt organizate de către conducerea centrului, la ele participând chiar şi directoarea instituţiei Doina Stroie care spune că de abia aşteaptă să înveţe tainele acestei tehnici orientale de relaxare. „M-am înscris şi eu pentru că sunt foarte curioasă de efectele acestor cursuri”, spune şefa de la CRFPA. Intalianul, ajuns ieri în Râmnicu Vâlcea mărturiseşte că nu este pentru prima dată în România. „ În august am mai venit odată şi am pregăit o primă grupă de cursanţi, care au trecut de primele două nivele ale cursului. Acum o să facem nivelul trei, unul pentru avansaţi pentru ca mâine (sâmbătă) să dăm drumul unei noi serii de cursanţi în reiki”, spune Anselmo da Domenici.

image


Şedinta de reiki

Tarife ca pentru România

Maestrul în reiki spune că în Italia, ori în alte ţări din vest cursurile de reiki sunt foarte scumpe, primele nivele fiind taxate cu peste 200 de euro pe şedinţă, iar lecţiile pentru avansaţi ajungând şi la câteva zeci de mii de euro. „Filosofia mea este ca toată lumea ar trebui să beneficieze de aceste tehnici care fac foarte mult bine în plan spiritual. De aceea în România nu percep nici un fel de tarif personal, ci doar o contribuţie pentru a-mi asigura şederea pentru câteva zile în Râmnicu Vâlcea şi drumul înapoi în Italia”,  explică Da Domenici. În prezent, la cursurile organizate de una din secţiile CRFPA participă 16 cursanţi. „E o experienţă foarte bună, care mă ajută să scap de stresul de la serviciu şi să îmi echilibrez viaţa”, ne mărturiseşte Marcela Popescu, unul dintre discipolii maestrului. Italianul va sta în România până luni, când, spune el, va finaliza primele două nivele ale cursului de reiki, urmând să se întoarcă peste câteva luni.

image
Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite