Râmnicu Vâlcea: O tânără de 14 ani care s-a rătăcit în munţi a fost salvată de pompieri şi salvamontişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copila are probleme psihice şi a dispărut de la un Centru de Plasament din Arad. Se pare că minora care nu-şi aduce aminte cum a ajuns pe Valea Oltului, a coborât din tren şi a pornit de-a lungul căii ferate, fiindu-i frică să intre în tunel şi alegând să meargă prin munţi.

Aseară, în jurul orei 19.00, un şofer care oprise maşina pe Valea Oltului, în zona numită „la Debuşare” pentru a lua apă de la un izvor, a auzit ţipetele de ajutor ale unei persoane aflate dincolo de apele Oltului. Bărbatul a sunat pe 112 şi mai mulţi pompieri şi o echipă a Salvamont Vâlcea au pornit în căutare persoanei din munţi. „Într-o zonă greu accesibilă, aseară în jurul orei 21.00 am gasit o tânără de 14 ani, tremurând de frig, spunând că este rănită şi că a fost împreună cu o altă colegă de-a ei despre care nu mai ştie nimic”, a spus Mircea Lera, preşedintele Salvamont Vâlcea.

Nu-şi aminteşte cum a ajuns în munţi

Cercetările poliţiştilor din Brezoi au scos la iveală că Ana Maria Taloi, fetiţa salvată din munţi, are afecţiuni psihice şi a fugit de la un centru de plasament din localitatea Arad. Tânăra nu a ştiu să spună cum a ajuns în acel loc, dar salvamontişti cred că cea mai plauzibilă ipoteză este aceea că a coborât din tren în gara Mânăstirea Turnu şi a pornit de-a lungul căii ferate. „La un moment dat cred că a întâlnit tunelul şi i-a fost frică să intre prin el, aşa că a ales o variantă extrem de accidentată deasupra tunelului, prin pădure”, a spus Lera. Tânăra a fost transportată la Spital, iar în această dimineaţă ea a fost dusă la Centrul de Plasament pentru Copiii Străzii, din cartierul Ostroveni.
Jandarmii sunt în căutarea altei fete, Mădălina, care se pare că a însoţit-o pe Ana Maria T.

Aflaţi mai multe amănunte despre operaţiunea de căutare a fetei astăzi, pe valcea.adevărul.ro

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite