Râmnicu Vâlcea: A început sezonul reducerilor în magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: A început sezonul reducerilor în magazine
Râmnicu Vâlcea: A început sezonul reducerilor în magazine

Deşi ofertele sunt tentante, vâlcenii nu se înghesuie la cumpărături

Majoritatea magazinelor mari din Râmnicu Vâlcea au pus deja anunţurile prin care îşi informează clienţii că s-a dat startul reducerilor la colecţiile din sezonul de vară. Produsele care se vând la preţ redus sunt articolele de plajă, textilele şi încălţămintea de sezon. Dacă acum două luni, vâlcenii trebuiau să scoată din buzunar sume importante pentru a-şi achiziţiona tricouri, maieuri sau cămăşi, în aceste zile au posibilitatea să le cumpere la reducere.  „Avem reduceri substanţiale. Unele produse care costau între 400 şi 800 lei, acum costă între 10 şi 700 de lei. Marfa noasrtă este de foarte bună calitate, de aceea şi preţurile sunt poate puţin mai mari. Însă, sunt persoane care aşteaptă sezonul de solduri pentru a-şi cumpăra hainele care îi interersează”, a declarat Maria Toma, una dintre vânzătoarele de la magazinul FOX din centrul Râmnicului. Reduceri importante sunt şi la rochiţele de vară care pot fi cumpărate acum la preţul de numai 40 de lei. Nici încălţămintea de vară nu a fost uitată, aici reducerile fiind de până la 70%.

Vânzările au scăzut mult faţă de anul trecut

La magazinele de încălţăminte din centrele comerciale, sandalele şi papucii din piele se găsesc la preţuri ce variază între 30 şi 80 de lei, în condiţiile în care până nu demult, costau peste 200 de lei. Clienţii sunt mulţumiţi de noile preţuri, însă vânzătoarele declară că vânzările au scăzut dramatic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Am afişat că avem reduceri, însă drept să vă spun, lumea nu prea se înghesuie să cumpere. Pentru a ne atrage clienţi am venit pe tot parcursul verii cu oferte tentante, însă vânzările nu au crescut prea mult. Sperăm ca în acest sezon să ne mai mărim încasările, pentru că, până în prezent, a mers foarte prost”, a declarat Roxana I., vânzătoare la un magazin de produse sportive din centrul Râmnicului. Cu toate că este criză, iar vâlcenii sunt foarte atenţi la chletuieli, prin magazine am găsit şi câteva tinere care au povestit că preferă să facă shopping în această perioadă a anului.

„Chiar dacă este criză, nu voi rezista să nu cumpăr”

 „Eu în fiecare an îmi cumpăr haine când sunt reduceri. Aşa reuşesc să economiesec bani, dar şi să îmi achiziţionez produse de calitate la preţuri acceptabile. Chiar dacă este criză, nu voi rezista să nu îmi cumpăr nişte papuci de piele şi un tricou”, a spus Ana Maria Ioradche, o tânără aflată la cumpărături la un magazin din Râmnic.  Politica de reducere a preţurilor practicată de  firmele mari este şi o modalitate de a vinde marfa aflată pe stoc şi de a aduce noi colecţii. Potrivit legislaţiei ce reglementează activităţile de comerţ, până la finele lunii octombrie, pot fi organizate vânzări de soldare numai pentru produsele specifice sezonului primăvară-vară.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite