Râmnicu Vâlcea:10 kilometri de drum judeţean s-au asfaltat în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea:10 kilometri de drum judeţean s-au asfaltat în 2009
Râmnicu Vâlcea:10 kilometri de drum judeţean s-au asfaltat în 2009

      Din cauza crizei pe drumurile din judeţ se fac „cârpeli”. Consilierii judeţeni susţin că accesarea unui credit de către Consiliul Judeţean ar putea rezolva problema drumurilor.

   Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa extraordinară de, miercuri, alocarea a 700.000 de lei Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Vâlcea pentru repararea şi consolidarea unor drumuri comunale şi judeţene. „Cu această sumă RAJDP Vâlcea a primit anul acesta 10,7 milioane lei pentru lucrările de întreţinere şi reparaţii ale drumurilor şi podurilor. Suma e total insuficientă în comparaţie cu nevoile pe care le avem”, a precizat Ion Câlea, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. Cei 700.000 de lei vor fi folosiţi pentru a monta poduri şi podeţe pe DJ 676 D Alunu – Pojogi – Cernişoara, reabilitarea unor drumuri de interes comunal din localităţile Diculeşti, Creţeni, Frânceşti şi drumul care duce la Mânăstirea Surupatele. Se va reface şi DJ 665, Horezu – Vaideeni în zonele afectate de inundaţii şi lucrări de consolidare pe DJ 658 Muereasca – Mânăstirea Frăsinei, arteră afectată de alunecările de teren.

  „Operăm reparaţii care seamănă cu carpeli”

    Nicolae Vălimăreanu directorul RAJDP Vâlcea spune că, în 2008, cu cei peste 40 de milioane de lei primiţi de la CJ, regia a turnat asfalt pe 100 de kilometri de drum judeţean. „Ne gândeam că, dacă o să continuăm ca anul trecut, în opt ani terminăm de modernizat cei peste 900 de kilometri de drum judeţean. Dar a venit criza. Anul acesta am reuşit să asfaltăm din banii alocaţi, doar 10 kilometri de drum judeţean şi să realizăm plombări şi lucrări de întreţinere pe 20 de kilometri”, a declarat Nicolae Vălimăreanu. Pentru că drumurile judeţene din Vâlcea sunt la pământ consilierul judeţean Dan Fiera a propus în şedinţa de, ieri, ca până la sfârşitul lunii să se facă un raport din care să reiasă gradul de îndatorarea al CJ pentru a lua un credit. „Operăm reparaţii care seamănă cu cârpeli.Gradul de îndatorarea al CJ e destul de scăzut şi cred că dacă luăm un credit rezolvăm problema cu drumurile şi asigurăm locuri de muncă pe timp de criză”, a precizat Dan Fiera.    

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite