Râmnicu Vâlcea: „Este insecuritate pe drumurile publice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Poliţeii Vâlcea spune că fenomenul se datorează lipsei infrastructurii. Prin chichiţe avocăţeşti, amenzile date şoferilor sunt contestate şi câştigate în instanţele de judecată.

Mii de amenzi rutiere au fost date de poliţişti de la începutul anului până în prezent. „Numai la regimul rutier au fost aplicate anul acesta 37.756 de sancţiuni contravenţionale. Poliţiştii au săltat 2.263 de permise de conducere, dintre acestea 2.070 fiind reţinute pe loc, 43 pentru cumulul de puncte de penalizare, 30 au fost anulate şi 19 retrase. Numărul infracţiunilor constatate a crescut pe linie rutieră cu 278  faţă de anul trecut”, a spus cms şef Ilie Voica, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere. Chiar dacă accidentele rutiere par să fie un pic mai puţine decât anul trecut, mai marele poliţiei vâlcene, cms. şef Florian Marin spune că pe şoselele vâlcene are sentimentul că există multă insecuritate. „Principala cauză a accidentelor este legată de infrastructură. Cred că la noi există o situaţie unică. Pe acelaşi drum circulă şi autovehicule şi biciclete, pietoni, căruţe”.

„Chichiţele avocăţeşti”, salvarea şoferilor sancţionaţi

Codul rutier de la noi este unul cu... cântec, iar în accepţiunea cms. şef Florian Marin, acesta trebuie modificat. „Aşa cum este acum, are foarte multe excepţii de la reguli şi asta face ca multe contravenţii date de către poliţişti să fie anulate în instanţele judecătoreşti, tocmai din cauza «chichiţelor avocăţeşti». În afară de acest aspect, foarte puţine amenzi se încasează. Că nici nu pot să spun cifra exactă că aţi vedea că este una derizorie. Este jenant că am ajuns să contabilizăm câţi răniţi sau decedaţi sunt, dar atâta timp cât astfel de lucru se întâmplă sentimentul meu este că există insecuritate pe şosele”, a mai spus Marin. De la începutul anului şi până acum principalele cauze ale accidentelor rutiere care au avut loc în judeţul Vâlcea au fost: viteza – 17,46 la sută, traversarea neregulamentară – 14,38 la sută, neacordarea de prioritate şi conducerea sub influenţa alcoolului, câte 8 la sută fiecare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite