Râmnicu Vâlcea: Se măresc taxele şi impozitele din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Se măresc taxele şi impozitele din 2010
Râmnicu Vâlcea: Se măresc taxele şi impozitele din 2010

Râmnicenul de rând va scoate din buzunar cu până la 20% mai mulţi bani decât până acum . Primăria a publicat recent prognoza taxelor şi impozitelor pentru anul viitor. Efectele crizei sunt suportate acum din buzunarul cetăţeanului.

Cu 20% vor creşte impozitele de la anul, se arată în proiectul depus dezbaterii publice de către Direcţia Economico – Financiară a Primăriei din Râmnicu Vâlcea. Administraţia vâlceană a fost printre primele care s-a conformat la Ordonanţa de Urgenţă emisă în această vară pe tema posibilităţii ridicării valorii de impozitare. Râmnicenii simpli pe de altă parte nu sunt mulţumiţi de stratagema statului de a acoperi golurile tot mai evidente din buget. Ionel Mesea, de 45 de ani spune că în nici un an nu a întârziat cu plata impozitelor şi speră că majorările să nu fie prea mari. „Vă daţi seama că se simte orice cheltuială în plus. Nu e posibil să ridici impozitele atât de multe pentru că omul dacă e sărac oricum nu are cu ce îţi plăti, aşa că rămâi cu visteria goală”, e de părere omul. La rândul ei Melania Popa, vânzătoare, spune că întotdeauna a avut probleme cu plata impozitelor. „Trebuie plătit la apartament, la maşină. Chiar dacă soţul are o rablă veche de 20 de ani, care merge o dată pe săptămână tot trebuie să plătească la ea. Dacă se majorează impozitul nu ştim cum îl vom plăti”, spune femeia.

Zona A, coşmar impozitat

Cei mai de majorările preconizate de la anul sunt proprietarii de apartamente şi terenuri în zona centrală a municipiului (Zona A), unde impozitele sunt mai mari decât în zonele de periferie. Oficialii din cadrul Primăriei Râmnicului spun că acest gen de impozitare este unul care îi avantajează mai mult pe proprietarii de terenuri în intravilan dar aflate la periferie, deoarece ei plătesc mai puţin. Potrivit celor de la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale  un râmnicean, proprietar de apartament cu două camere în centru ar putea plăti şi 300 de lei pe an ca impozit.

Clădirile centrale, vacă de muls impozite

Proiectul de impozitare pentru anul viitor mai arată că şi proprietarii de clădiri vor trebui să scoată mai mult din buzunar. La acest moment, în Râmnicu Vâlcea clădirile se impozitează cu 0.1% din valoarea lor declarată, dar OUG-ul emis în vară dă posibilitatea autorităţilor locale să pună în plus până la 20% la această sumă.

Urmăreşte site-ul valcea.adevarul.ro pentru a afla care sunt impozitele şi taxele pe care va trebui sa le platesti de la anul.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite