Râmnicu Vâlcea: 100 de oameni au fost răniţi şi cinci au murit din cauza vitezei excesive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: 100 de oameni au fost răniţi şi cinci au murit din cauza vitezei excesive
Râmnicu Vâlcea: 100 de oameni au fost răniţi şi cinci au murit din cauza vitezei excesive

Aceste tragedii au avut loc de la inceputul anului pe şosesele vâlcene. Ca să scape de amenzi, şoferii recurg la fel de fel de tertipuri sau incearcă să dea mită. Legea menţionează că dacă şoferii se dau jos din maşină şi nu respectă indicaţiile poliţiştilor şi se dau jos din maşină, pot rămâne fără permis.

Vâlcea, judeţul care se situază printre primele din ţară în ceea ce priveşte numărul accidentelor rutiere, a „contorizat” de la începutul anului şi până astăzi o statistică dureroasă pe şosele: 32 de oameni au murit, 140 au fost răniţi grav şi 376 au fost răniţi uşor în accidente rutiere. „Din totalul accidentelor de la începutul anului acesta, din cauza vitezei neadaptate au murit cinci oameni, 29 au fost răniţi grav şi alţi 71 au fost răniţi uşor”, a spus cms. Gabriel Ciobotoiu, şeful de cabinet al inspectorului şef din IPJ Vâlcea. La acţiunea poliţiei rutiere de la sfârşitul acestei săptămâni, au participat pe lângă poliţiştii vâlceni şi cei din Argeş, Sibiu, Gorj şi Olt. Azi-dimineaţă, cms. Gabriel Ciobotoiu, ne-a spus: „În doar şase ore au au fost sancţionaţi aproape 600 de conducători auto, fiind date aproape 100 sancţiuni pe oră în valoare de 82.220 lei. S-au reţinut 31 de permise, 13 pentru viteză, şase pentru alcool, şapte pentru depăşire neregulamentară. S-au dat 117 sancţiuni numai pentru viteză, au fost amendaţi 29 de mopedişti şi nouă transportatori. Este multă indisciplină în trafic şi oricât de multe acţiuni s-ar face, ne lovim de mentalitate conducătorilor auto, care după ce au fost sancţionaţi comit acelaşi gen de abateri”, a spus cms. Ciobotoiu.

Euro, mită la poliţist

La Milcoiu, sinsp. rutierist Marius Ivan, oprea în trafic, cu preponderenţă, maşini străine. La volanul unui BMW, Ilie Minca, din Buftea-Ilfov, cetăţean de etnie rromă, cu permisul obţinut în Ungaria, dă din umeri când i se cer actele maşini şi permisul. „Le-am uitat toate  la Bucureşti şi certificat şi RCA-ul”. Discuţiile contradictorii cu poliţiştul sunt întreţinute de alte două femei de etnie rromă, cu trei copilaşi după ele, care încep să se vaiete. „Mergem la trei inmormântări, la ai lu’ Robinson, din Călimăneşti”. Pentru că nu le dă apă la moară, una dintre femei întinde un act în care erau euro. Ofiţerul vrea ca banii să fie pozaţi, timp în care mituitoarea îşi retrage actele spunând că a dat din greşeală actele ei. „De câteva săptămâni de când a murit un tânăr rrom, mulţi etnicii opriţi în trafic ne spun că merg tot la înmormântare”, spune un alt poliţist. Sinsp. Ivan a luat numerele de pe spatele maşinii şi tăvălugul blestemelor nu s-a mai oprit. „Legea spune că dacă un conducător auto nu respectă indicaţiile poliţistului şi dacă vine când completezi procesul verbal, poţi să-i suspenzi permisul pentru 30 de zile”, a spus ofiţerul. Minca a fost amedat cu 1.000 lei pentru lipsa rovignetei şi cu 360 de lei pentru lipsa actelor. Conducătorul unui tir, simţind că va fi oprit, a tras în parcare şi a spus că îşi parchează maşina că merge să-şi cumpere un suc de la benzinăria de peste drum. În realitate, vroia să cumpere rovignetă dar nu a găsit la benzinărie, fiind amendat pentru lipsa acesteia. „Mulţi dintre cei pe care-i oprim şi îi găsim în neregulă, ne ameninţă că ne vor acţiona în instanţă fie că nu i-am oprit regulamentar sau că fiind la volanul maşinii de Poliţie, nu aveam centură de siguranţă”, a spus un alt poliţist.

Cifră.
Cinci oameni au murit şi alţi 100 au fost răniţi de la începutul anului, din cauza vitezei excesive la volan

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite