Râmnicu Vâlcea: O pereche de dansatori sportivi vâlceni a cucerit inimile bulgarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: O pereche de dansatori sportivi vâlceni a cucerit inimile bulgarilor
Râmnicu Vâlcea: O pereche de dansatori sportivi vâlceni a cucerit inimile bulgarilor

Liliana Muşoiu şi Mihai Crăciun au luat medalia de aur la categoria standard şi argint la proba latino, la concursul „Burgas Open 2009”.

Ieri s-au întors de la Burgas, din Bulgaria, vicecampionii naţionali de dans sportiv, Liliana Muşoiu şi Mihai Crăciun, ambii membrii ai clubului de dans sportiv la Clubul Ru Apollo, din Râmnicu Vâlcea. Obosiţi, după febra concursului, dar mereu zâmbitori, cei doi pasionaţi de dansul sportiv n-au venit... cu mâna goală. „A fost greu, dar a fost fumos pentru că am câştigat locul unu la perechi, categoria standard şi locul doi, la latino, la grupa de vârstă saşe-nouă ani”, ne-a spus Liliana, care îşi privea partenerul, fără să-l scape din priviri şi el obosit nu doar de presiunea concursului, dar şi de alte „năzdrăvănii”. Despre întâmplările neprevăzute dinaintea competiţiei, la care au participat dansatori sportivi din ţări cu tradiţie precum Rusia, Lituania, Letonia, Croaţia, Republica Moldova, Corea, Italia, Turcia şi Bulgaria, Mihai Crăciun, dansatorul  mereu zâmbăreţ şi parcă pregătit să arunce o glumiţă, ne-a spus:  „Cu câteva zile înainte de concurs eu am făcut o şotie. Eram la Mamaia, la geamandură şi vroiam să o stropesc cu apă pe verişoara mea, când am dat cu piciorul într-un fier şi m-am accidentat destul de serios, fiind nevoit să fac antitetanos. Şi cum asta n-a fost îndeajuns, mi-a scăzut imunitatea şi am făcut şi un herpes, dar am trecut peste toate astea şi ştiam că aşa cum am evoluat, vom lua premiul întâi”, a spus şugubăţ tânărul dansator.

Copilărie... muncită

Pentru Liliana şi Mihai visul lor comun este să devină campioni naţionali la dans sportiv şi apoi să participe la Campionatele Europene şi Mondiale. Vacanţa lor de vară de anul acesta a fost un lung şi permanent antrenament. S-au pregătit la Reghin, apoi au fost în cantonament la Straja, iar cu profesorii lor de dans Mihaela, Bogdan şi Alexandru Runceanu se pregătesc în medie 20-30 de ore pe săptămână. „La categoria şase-nouă ani am reuşit să fim mai buni chiar şi decât campionii Bulgariei. Am avut însă parte de un arbitraj corect şi asta ne dă şi mai multă încredere în noi”, a spus Liana. Din România au participat, în total, patru echipe de dansatori sportivi, acestea fiind din Bucureşti şi Galaţi, cele mai bune rezultate obţinându-le însă vâlcenii. La categoria 10-11 ani, la care au avut dreptul să participe, deşi erau sub această vârstă, Liliana şi Mihai au obţinut locul VI. „Erau nişte dansatori aşa de înalţi că unii erau de două ori mai mari decât noi”, spune Mihai care regretă că din cauza pasiunii lui pentru dansul sportiv, nu mai are răgazul să se joace cu maşinuţele. „Mie îmi plac foarte mult maşinile şi n-am lăsat-o pe mama până nu mi-a cumpărat şi din Bulgaria. Când o să mă fac mnare, vreau să deschid o linie de producţie şi să construiesc maşini, dar în acelaşi timp să devin şi un dansator de talie mondială”, a completat el. Liliana când mai prinde o clipă de răgaz, mai intră pe calculator, pe mess cu prietenii. „Dar ca să devi campion, până şi la această mici plăcere trebuie să renunţi”, spune frumoasa dansatoare, care vrea să facă performanţă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite