Râmnicu Vâlcea: 30 de oameni au rămas blocaţi în munţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: 30 de oameni au rămas blocaţi în munţi
Râmnicu Vâlcea: 30 de oameni au rămas blocaţi în munţi

O familie de vâlceni s-a înnoroit cu un Nissan 4x4 în Curmătura Olteţului.

Turiştii, doi bărbaţi, două femei şi o fetiţă de doi ani,  vroiau să ajungă pe un drum forestier în localitatea gorjeană Polovragi.
Familia unui om de afaceri din localitatea Galicea, care deţine câteva magazine în localitatea de domiciliu, a trecut zilele acestea prin momente greu de imaginat. Proprietar de doar câteva săptămâni al unui Nissan 4 x 4, Nicolae Odagiu (50 ani) şi-a lua soţia, fiul şi nora şi nepoţica de doar doi şi au pornit într-o călătorie, la sfârşit de săptămână, spre Mănăstirea Polovragi.  „Ca să scurteze drumul, turiştii au luat-o pe o scurtătură şi s-au rătăcit pe un drum forestier, care la un moment dat se înfunda în noroi, în munţii din localitatea Voineasa”, a spus mr. Cristian Turcu, de la Inspectoratul de Jandarmi Vâlcea. În creierul munţilor, fără semnal la telefonul mobil, cu o fetiţă de doi ani care devenise iritată din cauza căderii întunericului şi cu maşina afundată în nămol, asupra turiştilor se instalase panica. „Am plecat pe jos în încercarea de a găsi un loc unde să am semnal telefonic, să pot suna pe 112, dar am fost recepţionat cu intermitenţe şi nu s-a putut stabili cu exactitate locul unde noi ne aflam”, a povestit ulterior Nicolae Odagiu, jandarmilor.


Rătăciţii s-au adăpostit într-un canton forestier


Jandarmii din Călimăneşti şi Voineasa au pornit sâmbătă seara în zona Muntelui Petrimanul, dar întunericul şi terenul extrem de accidentat au făcut să nu poată ajunge la locul unde se aflau turiştii. Salvarea „rătăciţilor” a fost un fost canton forestier, unde aceştia au reuşit să aprindă un foc şi să şi să încropească o masă cu merindele care le aveau în maşină. Duminică, jandarmilor de la Posturile Montane din Voineasa ajutaţi de cei din Călimăneşti au pornit din nou în căutarea turiştilor. Cum prin munţi era pe alocuri zăpadă, ajutaţi de un ATV, aceştia au reuşit să descopere cele cinci persoane, care erau tefere, în zona „Groşet”, din Munţii Căpăţânii, cunoscută sub denumirea de „Curmătura Olteţului”, în apropierea judeţului Gorj. „Am muncit foarte mult, am pus umărul şi am împins cât am putut şi am reuşit să scoatem Nissan-ul din nămol”, a spus unul dintre jandarmii prezenţi la operaţiunile de salvare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite