Râmnicu Vâlcea: La zece ani este şeful unei bande de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: La zece ani este şeful unei bande de hoţi
Râmnicu Vâlcea: La zece ani este şeful unei bande de hoţi

Trei minori au dat aseară în doar o oră, două spargeri cu prejudiciu de peste 30.000 lei, purtând pe mâini ciorapi pentru a nu lăsa amprente.

Aseară, la ora 20.00, un locuitor din oraşul Drăgăşani, Bogdan Pârvu, a prins în curtea locuinţei un puşti de zece ani care tocmai ieşise din casă, pe fereastra pe care o forţase. Din interior, puştiul, Marian B., sustrăsese suma de 300 de lei şi un ceas de mână. „Alături de copilul reţinut de proprietar, stăpânul casei a mai observat alţi doi copii care tocmai reuşiseră să fugă”, ne-a spus ins. Diana Smărăndoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. Poliţiştii din Drăgăşani l-au luat la „bani mărunţi” pe infractorul de doar zece ani şi în timpul cercetărilor, un al localnic, Adrian Dumitrescu, a sunat la poliţie că în jurul orei 19.00 i-a fost spartă casa, hoţii furându-i 250 grame de bijuterii din aur şi 150 de lei, prejudiciul fiind de 30.000 de lei. „Ne-am mişcat foarte repede şi am stabilit că era vorbă de aceaşi grupare, identificându-i şi pe ceilalţi doi autori: Claudiu T. (de 14 ani), zis „Bulă” şi Cosmin C. (14 ani), ambii din localitate”, a spus ag. şef Cătălin Toma, de la Poliţia Drăgăşani.

Prejudiciul de la ambele furturi a fost recuperat integral, bijuteriile fiind găsite într-o găleată cu var lavabil de la locuinţa minorului de zece ani. Pentu a nu lăsa urme, hoţii au acţionat cu ciorapi pe mâini. Poliţiştii din Drăgăşani îi cercetează şi în alte cinci furturi comise după acelaşi mod de operare. „Avem furturi din maşini, dintr-o societate coemrcială. Băiatul de zece ani, şeful bandei provine dintr-o familie dezbinată, tatăl lui, recidivist, abia întors din puşcărie, nu are niciun serviciu şi sigur şi-a «şcolit» fiul, care i-a racolat şi pe ceilalţi doi copii”, a spus agentul şef Cătălin Toma.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite