Râmnicu Vâlcea: S-a deschis prima cafenea a artiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: S-a deschis prima cafenea a artiştilor
Râmnicu Vâlcea: S-a deschis prima cafenea a artiştilor

Rembrandt Cafe este singurul local din Râmnic în care consumatorii de artă se pot întâlni la o cafea pe nisip.

   În centrul oraşului s-a deschis aseară Cafeneaua Artiştilor Rembrandt. Mobilată numai cu mobilier vechi din Olanda, cafeneaua e unică în oraş, şi îţi lasă impresia că, trăieşti în urmă cu 100 de ani. Mesele şi scaunele au o vechime de peste o jumătate de secol, iar pe pereţi sunt aşezate pendule şi ceasuri cu „vârsta” cuprinsă între 100 şi 200 de ani. „Tot mobilierul e luat de la antichităţi”, spune Cristina Căpălău, administratorul cafenelei. „Proful de mate” a întreţinut , aseară atmosfera la cafenea cu un mini-recital. „Acest loc e nemaipomenit şi dă un aer de epocă şi aici poţi cânta live. O să vin în acest loc o dată la două, trei săptămâni”, a precizat Dragoş Constantinescu, retrezentantul trupei „Proful de mate”. Cadefeaua poartă numele pictorului olandez Rembrandt. „Am ales acest nume pentru că, am vrut să subliniem faptul că, e o cafenea a artiştilor. Am ales un nume olandez, pentru că mobilierul e din această ţară”, a precizat Cristina Căpălău.


Gazdă pentru concerte şi expoziţii


 Din cafenea nu vor lipsi serile cu petreceri organizate pe diverse teme, lansările de carte şi expoziţiile. „Dăm ocazia artiştilor să îşi lanseze creaţile la noi. Vor fi concerte, expoziţii de pictură, sculptură, lansări de carte. Peste două săptămâni încercăm să organizăm aici o petrecere”, spune Alexandru Ciolac, angajat al cafenelei. Punctul forte al cafenelei este cafeaua făcută pe nisip. O cafeluţă pregătită pe nisip costă 4,5 lei. „E superb aici. Totul dă un gust specific vremurilor de demult. Am ascultat muzică bună şi am venit special ca să savurez o cafea făcută pe nisip”, spune Miruna Banu din Râmnic.

CASETĂ


Ambasador al timpului

image

Expoziţia de antichităţi de la cafenea 


   În cadrul cafenelei e prezentată şi o expoziţie de antichităţi cu vânzare. Aici se găseşte mobilier de epocă până la tablouri şi alte obiecte de decor. „Expoziţia aşteaptă să îi fie recunoscut titlul de «Ambasador al timpului», o punte deschisă către trecut pentru a ne desfăta cu bunul gust specific armurilor de demult”, menţionează Cristina Căpălău. Pot fi achiziţionate obiecte casnice (pahare din cristal şi fructiere, linguri din argint), mese, scaune, dulapuri şi pendule.  

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite