Râmnicu Vâlcea: Zeci de familii aşteaptă să adopte un copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Zeci de familii aşteaptă să adopte un copil
Râmnicu Vâlcea: Zeci de familii aşteaptă să adopte un copil

    În timp ce mame inconştiente vor să se descotorosească de prunci, 52 de familii din Vâlcea aşteaptă din tot sufletul să adopte un micuţ.

      „Ai dat naştere unui copil şi ţi-ai dat seama că nu-l mai vrei, aduceţi-l la noi. Nu vă aruncaţi copii în lanul de porumb sau cine ştie pe unde. Numai în Vâlcea sunt 52 de cereri de adopţie, de părinţi care şi-ar dori un copil şi ca ei, în ţară sunt de ordinul miilor”, a spus dr. Roxana Radu, director adj. al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea, pe bună dreptate supărară de enormităţile care se întâmplă cu cei care numai părinţi nu se pot numi. În urmă cu câteva zile, pe 4 septembrie, un caz de acest gen a făcut mare vâlvă la DGASPC Vâlcea. „Eram de serviciu la Telefonul Copilului când o persoană din cartierul Otetelişul, oraşul Bălceşti ne-a sunat foarte agitată spunând că vecina ei şi-a aruncat fetiţa de doar o lună şi jumătate în lanul de porumb. Mama este o femeie de aproximativ 30 de ani, care mai avea încă trei copii, între trei şi zece ani”, ne-a spus inspectorul asistent Olimpia Mitran.

Aruncată în lanul de porumb, la 30 de grade Celsius


   Micuţa Larisa-Gabriela a avut puţin noroc, mai ales că afară era caniculă, temperatura fiind 30 de grade Celsius. Plângând din răsputeri, a fost auzită de vecini, care au luat-o şi au chemat Ambulanţa, fetiţa fiind astfel salvată şi transportată la Spitalul din Bălceşti. Cea care a aruncat-o nu fusese înscrisă pe timpul sarcini nici la medicul de familie, iar naşterea a fost una neasistată. „Când a ajuns în cabinetul medicului de la Spital, mama şi fiica, femeia a fost în stare să spună că a găsit bebeluşul în grădină şi nu ştie al cui este. Credeţi-mă că iubesc foarte tare copiii, iar micuţa era extraordinară, o fetiţă blondă cu ochii albaştri, nefiind de etnie rromă. Mama trăia în mizerie, iar micuţa va fi cu siguranţă adoptată”, spune Olimpia Mitran. Inspectorul social spune că vrea să-i ajute pe toţi copiii, că va începe o campanie şi va merge la Primării şi în Maternitate să le spună mamelor să nu-şi abondoneze plozii, că le va da pliante pe care le-a făcut pe calculator ca să le facă să înţeleagă faptul că sunt destui oameni, cu posibilităţi materiale, care vor să le ofere un viitor şi să-i iubească cu adevărat.

13 copii pot fi adoptaţi în Vâlcea


   „Multe mame însă îşi abandonează copiii, iar legea spune că părinţii biologici trebuie identificaţi şi informaţi privind posibilitatea adopţiei. De multe ori mamele dispar după naştere şi nu mai ai unde să le găseşti, iar în instanţe trebuie luat acordul rudelor copilului până la gradul IV privind acceptul adopţiei. Cei care vor să devină părinţi, trebuie să dea un atestat că întrunesc această calitate ”, ne-a spus inspectorul principal Roxana Stoian. În Vâlcea sunt 13 copii adoptabili, dar toţi au vârsta între cinci şi 18 ani, au probleme de sănătate, unele chiar foarte grave, motiv pentru care ei rămân la asistenţii maternali unde au fost plasaţi. Micuţii care nu-şi găsesc un viitor, până la stabilirea situaţie lor judecătoreşti ajung la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă pentru Copii Abuzaţi şi Neglijaţi din Râmnicu Vâlcea, unde se află şi micuţa din fotografie.

VOX
Ioana Alexa, bunică
„Am crescut doi copii şi trei nepoţi, dar cei care-şi aruncă micuţi sau îi neglijează sau abuzează este ca şi cum ar sfâşia din propriu trup”, a spus femeia.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite