Râmnicu Vâlcea: Lucian Vasile dansează pentru a face sport şi a se simţi liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Lucian Vasile dansează pentru a face sport şi a se simţi liber
Râmnicu Vâlcea: Lucian Vasile dansează pentru a face sport şi a se simţi liber

Inteligent, sensibil, cu un caracter frumos conturat, dansează doar din plăcerea de a oferi celor din jur un spectacol atrăgător şi de  a se simţi descătuşat de energia specifică vârstei.

Un adolescent inteligent, Lucian Vasile îşi aminteşte că s-a apucat să facă breackdance din dorinţa de a încerca să pună în practică ceea ce vedea la televizor. „Am văzut multe filme, care pentru mine erau o provocare. La zece ani ţineam morţiş să stau în mâini, dar nu-mi reuşea cu niciun chip.  Eram în clasa a IX-a, după cinci ani de încercări şi aproape eram convins că trebuie să renunţ”. Întâlnirea cu Cristian Ionică, şi el tot elev la acelaşi liceu, adolescentul rapsod de muzică populară care este un dansator avansat de breackdance, l-a „cucerit” pe Lucian. „Într-una din zile, în timpul recreaţiei, l-am observat pe Cristi cam ce poate şi de atunci mi-am zis că pot şi eu”, spune adolescentul.

Am luat o teamă teribilă de flip-uri

Din dorinţa de a face ceea ce părea imposbil, Lucian l-a un flip s-a lovit atât de tare la cap, că a crezut că va renunţa definitiv la breackdance. „Am luat o teamă teribilă de flip-uri după ce m-am lovit cu capul de bancă. După un timp, m-am hotărât cu un prieten să mergem, totuşi,  la sala unde Cristi făcea repetiţii, undeva prin zona Nord a oraşului Râmnicu Vâlcea şi acolo, în prima zi am dat numai de fete.  În scut timp am intrat într-un cerc de dansatori, cu care am început să schimbăm adrese de e-mail, să vorbim pe mess ”, povesteşte Lucian, care acum, în vacanţa de vară, pe lângă puţinul timp care i-a mai rămas pentru antrenamente, munceşte la o firmă pentru a mai câştiga ceva bani.

Riscuri de dragul spectacolului

Despre breackdance vorbeşte cu multă plăcere, spunându-mi că există peste 300 de mişcări, că arta spectacolului este tot ceea ce contează. „De regulă, cei care vin să privească trupa din care fac parte, „Thunder Crew”, sunt tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 24 de ani, iar locul nostru de întâlnire este aici, la Bârlog, sau la Horoscop cum mai spunem noi la scena din Parcul Zăvoi, din Râmnicu Vâlcea, unde ne desfăşurăm. Când se lasă seara, pe ritmurile muzicii, lumea se adună ciorchine să ne vadă”, ne povesteşte cu mult aplomb.  Când despre riscurile la care se expune, consideră că ele fac parte din... „regulile jocului”. „Unii dintre colegii noştri, dansatori, chiar se mai rănesc zdravăn, dar se obişnuiesc cu durerea şi nu-şi întrerup dansul. Este adevărat că ne punem în pericol viaţa, dar o facem doar de dragul spectacolului. Vrem să lăsăm, cum se zice, lumea cu gura căscată! Iar atunci când dansezi pe muzică, vreau să-i fac pe cei din jurul meu să se simtă bine. Ştii, îmi plac copiii care râd şi în copilăria cărora descoperi toate frumueseţile lumii”, a spus cu multă sensibiliatate Lucian Vasile, un dansator dar şi un adolescent cu un caracter frumos conturat la şcoala vieţii.

Profil.
NĂSCUT. 4 octombrie 1991, la Râmnicu Vâlcea
STUDII. Elev în clasa a XI-a la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea
IDEALURI. Ar vrea să se facă actor, dar într-o lume în care arta este un fel de Cenuşăreasă, se mai gândeşte!

Ce-mi place 

Întotdeauna consider o relaxare să mă pot distra cu prietenii. Sunt nelipsit de lângă calculator, de la jocurile de pe Internet şi îmi plac brunetele cu părul lung şi tortul cu pişcoturi de şampanie pe care mi-l face mama.

Nu-mi place

Nu-i agreez de nicun fel pe oamenii încrezuţi, cei care vor să pară ceea ce în realitate nu sunt, aceia care sunt mereu puşi pe harţă şi caută să te provoace. Uneori, chiar şi sora mea mă mai enervează.

Întrebări şi răspunsuri

Poţi face breakdance fără muzică?

Dacă încerci să înveţi ca un robot, nu o să reuşeşti niciodată să faci cu adevărat breakdance. Muzica te stimulează, îţi dă ritmul, declanşează... cum se zice, adenalina şi te face să te simţi liber, descătuşat atunci când dansezi.

Poţi câştiga cât să supravieţuieşti dacă ai avea o astfel de meserie, de dansator de breakdance?

Noi nu facem acest dans pentru bani, ci doar din plăcere, vrem să ne recreem fizic şi psihic şi nimic mai mult. Singura revelaţie este când vezi în jurul tău oameni care se bucură când te pot observa că tu dansezi şi oferi tot ce ai mai bun, doar pentru spectacol.

Citiţi şi despre alţi tineri pasionaţi de dansul-spectacol:  

Alexandru Ştefan este boxeur şi karatist, pasionat de breakdance,

Călin Bornea, tenismenul pasionat de breakdance,

Cristian Ion Ionică, rapsodul pasionat de breakdance,

„Echipa tunet” de breakdance se antrenează în Zăvoi

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite