Râmnicu Vâlcea: Tinerii şi veteranii la "reuniunea chitarelor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Tinerii şi veteranii la "reuniunea chitarelor"
Râmnicu Vâlcea: Tinerii şi veteranii la "reuniunea chitarelor"

Pasionaţii de chitară şi-au dat întâlnire aseară în sala de coferinţe a Bibliotecii judeţene pentru un show unic. Veteranii instrumentului dar şi cei mai tineri dintre chitarişti au reuşit să combine  stilurile  şi să  îi încânte pe cei prezenţi la audiţie.


 Chitară acustică, clasică ori electrică, toate au avut locul lor de cinste la întâlnirea de aseară de la Bibliotecă. Peste 30 de persoane au fost prezente la o manifestare ce se doreşte a deveni o tradiţie printre împătimiţii de chitară. Este pentru prima dată când se organizează o întâlnire a celor pasionaţi de acest instrument la Râmnicu Vâlcea. Mircea Băduţ, iniţiatorul evenimentului spune că şi-ar dori din tot sufletul ca acesta să devină o tradiţie, iar cei care iubesc chitara să se poată întâlni cel puţin o dată pe lună. „La Vâlcea sunt mulţi tineri care chiar au talent, iar prin aceste întâlniri sperăm să îi decoperim şi să îi impusionăm. În seara acesta am adus şi câţiva veterani, care, aţi văzut, au făcut senzaţie printre cei mici”, spune Băduţ.  Într-adevăr, Dragoş Constantinescu, cunoscut de vâlceni ca „Proful de Mate” a dat un recital la chitară şi voce ce a reuşit să îi entuziastmeze pe cei mai tineri.

„Bad Hair Day” a făcut senzaţie cu o melodie de la Nirvana

Show-ul s-a dorit a fi unul deschis şi interactiv, fără prea multe reguli, în care greşelile de interpretare au fost trecute cu vederea. Întâlnirea a fost deschisă de trupa „Dream Music” a Fundaţiei Judeţene pentru Tineret. Cei patru membri au încântat auditoriul cu piese country dar şi clasice, unde chitara a fost acompaniată cu succes de două viori. Prezenţa cu cel mai mare succes în rândul tinerilor a fost  cea a rokerilor de la „Bad Hair Day”, ce au reuşit cu succes să facă un cover după o piesă a cunoscutei formaţii Nirvana.  Interpretarea le-a ieşit atât de bine încât publicul a cerut un bis.

„Veteranii” s-au dat în spectacol

Pe scena impovizată de la Bibliotecă au urcat, spre delicul celor mai mici dintre pasionaţii de chitară „veterani” ai instrumentului precum Adi Buică, liderul formaţiei Megaton, Vali Ciobotea de la PhoniQ, Dragoş „Profu de Mate” Constantinescu ori chitaristul Andrei Năstoiu. Adi Buică şi-a demonstrat virtuozitatea la chitară interpretând două piese complet diferite de stilul său normal, acela de hard rock.  Liderul de la Megaton a impresionat publicul cu o interepretare proprie a unei melodii compuse de Pierre Leriche. Proful de Mate le-a promis celor mici că în toamnă va lansa un nou album, denumit „Cinci Factorial” şi le-a lansat învitaţia să calculeze câte melodii sunt pe aceste album pornind de la titlu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite