Râmnicu Vâlcea: Tinerii din Spania şi Vâlcea au învăţat să comunice prin joc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 26 de adolescenţi cu posibilităţi financiare reduse au folosit sportul ca mod de comunicare.

Acest proiect şi-a dorit să creeze o legătură între tineri proveniţi din diferite culturi, română şi spaniolă folosind ca metodă dezvoltarea solidarităţii şi promovarea toleranţei. 
În aceste zile, Asociaţia Forumul Cetăţenesc pentru Acţiune Socială şi Educaţie Civică a implementat un nou proiect de tineret „Meeting by game”, în parteneriat cu Asociaţia Llere din Toledo, Spania. „Proiectul este finanţat de Comisia europeană prin programul Tineret în Acţiune şi am dorit să creem un punct de întâlnire între tineri proveniţi din diferite culturi, română şi spaniolă, folosind jocurile şi sportul ca mod de comunicare”, a declarat profesorul Cătălin Soare, coordonatorul proiectului.

image


Au fost promovate tradiţiile româneşti şi spaniole


Ionela Rebegiuc este una dintre adolescentele care a participat la această acţiune şi care a declarat că a rămas impresionată de cultura spaniolă. „Tinerii din Spania au fost simpatici, deschişi şi foarte comunicativi. Am lucrat împreună la realizarea unor proiecte şi totul a ieşit destul de bine”, a povestit tânăra. Proiectul a fost împărţit în trei faze: pregătirea participanţilor, implementarea activităţilor şi diseminarea şi exploatarea rezultatelor. „Obiectivele acestei acţiuni au fost ca tinerii să  înveţe obiceiuri şi culturi diferite prin activităţi motivaţionale. Am încercat să generăm un spaţiu de întâlnire şi dialog între participanţi şi să promovăm cetăţenia activă”, a adăugat profesorul Cătălin Soare. O mare parte din participanţii la această acţiune au fost tineri cu posibilităţi reduse. Prin descoperirea şi selectarea de jocuri tradiţionale, adolescenţii au fost interesaţi să cunoască cât mai multe despre cultura proprie, dar şi despre tradiţiile şi cultura celorlalţi. Prin faptul că ei însăşi au pus în practică aceste jocuri, au învăţat în mod direct lucruri noi despre tradiţiile şi cultura europeană, au învăţat rolul cetăţeniei europene şi nu în ultimul rând, au învăţat să fie toleranţi şi flexibili.
Pe parcursul implementării activităţilor de proiect au fost folosite metode de lucru ca: energizante, jocuri-exerciţii, workshop-uri. Ca rezultate ale proiectului a fost realizat un DVD cu sporturi tradiţionale din Romania şi Spania şi a fost iniţiată o campanie de informare despre proiect şi programul Tineret în Acţiune în şcoli şi universităţi din Ramnicu Valcea şi Toledo.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite