Râmnicu Vâlcea: Silviu Manda, de 10 ani sculptează troiţe în miniatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Silviu Manda, de 10 ani sculptează troiţe în miniatură
Râmnicu Vâlcea: Silviu Manda, de 10 ani sculptează troiţe în miniatură

Cu mare pasiune, meşterul popular transformă lemnul de tei în cruci, icoane, candele şi lăzi de zestre, toate încrustate cu motive tradiţionale. Îi vine foarte greu să se despartă de fiecare din lucrările sale.

Tânărul povesteşte că s-a apucat să sculpteze în urmă cu zece ani, după ce a furat meserie de la socrul său. „Socrul meu este profesor la Şcoala de Artă din Slatina şi de la el am prins pasiunea aceasta de a lucra cu lemnul. Ca să nu pierd timpul cu altceva, mi-am canalizat toată energia spre această muncă. Cu timpul, confecţionarea acestor obiecte artizanale s-a transformat într-o adevărată pasiune“, a povestit meşterul popular Silviu Manda.

Bărbatul spune că cel mai mult îi place să realizeze icoane şi cruci artizanale pentru că are posibilitatea să îşi lase imaginaţia să lucreze. „Sunt anumite motive pe care trebuie să le respect întocmai, la unele cruci sau la unele icoane pe care le sculptez. Însă la altele lucrez în voie, aşa cum îmi place mie. Fiecare iconiţă sau troiţă este rodul imaginaţiei mele şi vă garantez că nu veţi găsi două identice“, mai spune meşterul.  Bărbatul povesteşte că se ataşează uşor de fiecare operă care îi iese din mână. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite