Râmnicu Vâlcea: Şapte familii din Ocne, izolate de saramură, au rămas fără apă de băut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea:  Şapte familii  din Ocne, izolate de saramură, au rămas fără apă de băut
Râmnicu Vâlcea: Şapte familii din Ocne, izolate de saramură, au rămas fără apă de băut

La Ocnele Mari situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Mai multe familii izolate de lacul de saramură au rămas şi fără apă de băut.

Oamenii ameninţaţi de saramură la Ocnele Mari se descurcă din ce în ce mai greu. Lacul format aproape de proprietăţile lor îi împiedică să ajungă în oraş, iar infiltraţiile de saramură au compromis apa de la aproape toate fântânile din zona Cosota. Mai mult, autorităţile nu reuşesc să le asigure apă potabilă. Filofteia Ene, una din localnicele izolate de lacul de saramură nou format spune că apa care a venit din partea primăriei nu a fost bună de băut. „Au trimis apă cu o cisternă de o tonă, dar nu am putut să o folosim deoarece respectiva cisternă nu era dezinfectată. E bătaie de joc! Bine măcar că ne-au spus că cisterna nu e dezinfectată” , spune femeia. Ea mai spune că în cazul în care cineva din zonă ar avea nevoie de ajutor medical, salvarea nu ar putea pătrunde până la ei. „Doar cu barca se ajunge aici, ori prin pădure şi prin curţile oamenilor”, spune Filofteia Ene. Ea spune că, pentru a se aproviziona cu apă urcă în căruţ câteva butoaie şi pleacă prin pădure până la o fântână aflată la o distanţă considerabilă de casă.

„Îmi iau bicicleta la spinare şi plec la lucru"


În aceeaşi situaţie se află şi Petre Ţarfulea, a cărui casă este de asemenea izolată de saramură. Omul spune că lucrează la Căzăneşti, un cartier al municipiului Râmnicu Vâlcea şi că, în fiecare zi făcea naveta cu un scuter. „Acum, că drumul e acoperit cu saramură nu mai pot folosi scuterul. Îmi iau bicicleta în spinare, trec prin grădinile vecinilor, prin pădure şi apoi pe drumul cel nou ca să ajung la serviciu”, spune Petre. El crede că situaţia în care se află este una fără ieşire şi spune că o să aştepte să vadă ce au de gând autorităţile să facă atunci când saramura le va intra în case. „Eu vor să îmi facă casă cu patru camere, iar eu am aici locuinţă cu şase camere pe două niveluri”, spune bărbatul nemulţumit.

Citeşte şi

Craterul s-a mărit la Ocnele Mari GALERIE FOTO

• Prabusirea de la Ocnele Mari este unica în lume

Patru familii izolate din cauza saramurii GALERIE FOTO

image
Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite