Râmnicu Vâlcea: „Co-plata din sistemul medical, amânată”, Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: „Co-plata din sistemul medical, amânată”, Revista presei locale
Râmnicu Vâlcea: „Co-plata din sistemul medical, amânată”, Revista presei locale

Printre atâtea veşti „sumbre” pe care le putem citi în presa locală, una este mai optimistă. Nu mai scoatem bani din buzunar pentru consultaţiile la medic sau la medicul specialist. Deocamdată! Şi tot din zona ştirilor mai optimiste, spicuim din presa locală că a apărut programul „Rabla la centralele termice”. În rest, părinţii care au copii la şcoală trebuie să facă adevărate „găuri” în bugetele locale ca să cu

„Co-plata din sistemul medical, amânată”

Ministerul Sănătăţii informa faptul că reforma în domeniu vizează, printre altele, introducerea co-plăţii: 100 de lei pentru o săptămână de internare, 5 lei pentru o consultaţie la medicul de familie, 10 lei pentru una la medicul specialist. Nici Casa Asigurărilor de Sănătate Vâlcea nu vede cu ochi buni ideea ministerului, motiv pentru care, la presiunile din teritoriu, ministerul a amânat co-plata până la începutul lunii ianuarie 20010. Citiţi mai pe larg articolul din Curierul de Vâlcea.

Evaluarea persoanelor cu handicap se face fără medic specialist”

Verificările făcute de Inspectoratul Social Regional Sud-Vest Oltenia în legătură cu cele 420 de persoane din Bujoreni care au certificat de handicap au scos la iveală deficienţe ale comisiei de evaluare. Preşedintele acestei comisii nu este medic specialist, iar la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sunt deficienţe în privinţa întocmirii documentaţiei dosarelor persoanelor cu handicap. Mai multe amănunte citiţi în Viaţa Vâlcii.

„400 – suma minimă pentru un bobocel de clasa I”

Cu mai puţin de două săptămâni până la începerea anului şcolar 2009-2010, şcolarii sau viitorii învăţăcei, însoţiţi de părinţi sau bunici, au pornit deja la cumpărături. Din spusele părinţilor, rechizitele necesare pentru începutul şcolii ating lejer suma de 400 de lei. Detalii puteţi citi în Monitorul de Vâlcea.

A apărut programul „Rabla la centralele termice”, similar cu programul „Rabla auto”

Şi la Vâlcea a fost lansat programul pilot „Rabla la centralele termice”, similar cu programul „Rabla auto”. Clientul plăteşte o centrală nouă fără 750 de lei, bani în contul cărora cedează vechea centrală. Mai multe detalii aflaţi din Curierul de Râmnic.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite