Râmnicu Vâlcea: Şase milioane de lei pentru şcolile din Râmnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Şase milioane de lei pentru şcolile din Râmnic
Râmnicu Vâlcea: Şase milioane de lei pentru şcolile din Râmnic

La început de septembrie fiecare director de şcoală ştie valoarea fondurilor pe care le are la dispoziţie pentru următoarea perioadă. Mai mulţi bani merg anul acesta la liceele de renume.

Bugetul pentru uităţile de învăţământ pentru anul şcolar 2008 – 2009 a fost aprobat zilele trecute de către aleşii locali din Râmnicu Vâlcea. Cele 22 de licee, şcoli gimnaziale, generale şi grădiniţe din Râmnic au pentru acest an la dispoziţie de 6,5 milioane de lei noi pentru cheltuieli materiale, de personal sau de capital. Cel mai bine la capitolul bani alocaţi din bugetul local stă Colegiul Naţional Alexandru Lahovari ce va primi în acest an 1,1 milioane de lei. Colegiul Naţional Energetic va beneficia de asemenea de o sumă considerabilă, aproximativ 961.000 de lei, locul trei în topul celor mai substanţiale finanţări ocupându-l Colegiul Tehnic Forestoer cu o alocare bugetară de 946.000 de lei. La capătul clasamentului se află Colegiul Naţional Economic, ce anul acesta nu va primii decât 8.646 de lei pentru cheltuieli materiale. Potrivit oficialilor din cadrul Direcţiei Economice a Primăriei din Râmnicu Vâlcea, Grupul Şcolar General Magheru a fost singurul care a solicitat  o rectificare bugetară de 26.400 de lei, bani pe care i-a primit cu ocazia ultimei şedinţe de Consiliu Local.  În această vară primăria a anunţat că au fost deja terminate unele lucrări de mansardare, rezultând astfel mai multe clase în plus.  „Ca urmare a mansardării Liceului de Artă s-au obţinut şase noi săli de clasă în care pot fi scolarizaţi aproximativ 120 de elevi, la Şcoala Generală nr. 13 se pot găzdui aproximativ 120 de elevi, precum şi o sală de festivităţi”, spune Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Un sfert de milion de lei pentru Grădiniţa nr. 1 din Ostroveni

Din bugetul local s-au alocat sume importante şi pentru grădiniţele din municipiu. Cei mai mulţi bani a primit Grădiniţa nr.1 din Ostroveni, unitatea  de învăţământ preşcolar avânt în conturi 240.000 de lei. Îi urmează Grădiniţa Nord 1 cu 230.000 de lei şi Grădiniţa nr.2 din Ostroveni cu 193.000 de lei. Autorităţie susţin că banii vor fi folosiţi pentru lucrări de renovare şi reparaţii acolo unde acest lucru se impune. „De altfel în această vară la Grădiniţa Nord1 au s-a făcut mansardarea, obţinându-se altfel opt săli de clasă li o dală de gimnastică. La fel, la Grădiniţa Sud şi Grădiniţa  nr. 14, unde aven două noi săli unde vor fi primiţi încă 50 de copii”, a explicat Daniel Ionescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite