Râmnicu Vâlcea: Peste 8200 de contribuabili au de dat bani în plus către stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Peste 8200 de contribuabili au de dat bani în plus către stat
Râmnicu Vâlcea: Peste 8200 de contribuabili au de dat bani în plus către stat

Fiscul vâlcean  a stabilit impozite în plus pentru mii de contribuabili în urma emiterii deciziilor de plată.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea informează că, până la această dată, a emis şi transmis contribuabililor persoane fizice 20.901 decizii de impunere anuală a veniturilor realizate în anul 2008.

În cazul deciziilor cu diferenţe de plată, 8.204 la număr, în sumă totală de 4.283 mii lei, contribuabilii se vor prezenta pentru achitarea diferenţei de impozit în termen de 60 de zile de la data comunicării, conform art. 84 alin. (6) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, la ghişeele Trezoreriilor administraţiilor fiscale teritoriale pe raza cărora au domiciliul fiscal.


Diferenţele de restituit se încasează doar dacă depăşesc cinci lei

Pentru deciziile cu diferenţe de restituit adică 4.050, în sumă de 1.438 mii lei, restituirea se va face astfel: pentru diferenţele mai mici de 5 lei rezultate din decizie sau ramase după compensarea cu eventualele debite neachitate, rămân în evidenţa fiscală pentru a fi compensate cu datorii viitoare sau se restituie în numerar numai la solicitarea scrisă a contribuabilului, la ghişeele trezoreriilor Administraţiilor fiscale teritoriale.

image


Vâlcenii au 60 de zile să îşi achite impozitele stabilite în plus

Pentru diferenţele de impozit cu sume peste 5 lei se restituie contribuabililor. Deciziile de impunere anuală se transmit contribuabililor împreună cu notele de compensare pentru compensarea eventualelor debite neachitate, iar sumele rămase de restituit sunt înscrise în înştiinţările de restituire. Aceste diferenţe de impozit se restituie la ghişeele trezoreriilor administraţiilor fiscale teritoriale în numerar la data înscrisă în înştiinţarea de restituire sau prin virament bancar, conform opţiunii exercitate de contribuabili prin formularul 200, informează biroul de presă al DGFP Vâlcea

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite