Râmnicu Vâlcea: Oraşul se tranformă în şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Oraşul se tranformă în şantier
Râmnicu Vâlcea: Oraşul se tranformă în şantier

Toate proiectele de dezvoltare urbană au fost aprobate zilele trecute  de către aleşii locali. În curând, municipiul va deveni un imens şantier. Se pregătesc prelungiri de bulevarde, două noi poduri peste Olăneşti şi modernizarea unui pasaj pe sub calea ferată.

Consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au auprobat zilele trecute mai multe proiecte importatnte pentru dezvoltarea edilitară a municipiului. Adunaţi într-o şedinţă extraordină, aleşii locali au dat undă verde pentru cinci proiecte de infrastructură ce vor fi finanţare prin fonduri externe. Edilii oraşului spun că, în curând, localitatea se va transforma într-un şantier de proporţii, iar majoritatea lucrărilor ce vor fi făcute se vor finanţa dintr-un grant nerambursabil de 38 de milioane de euro, asigurat de către Uniunea Europeană.


Pasaj denivelat pe strada Tudor Vladimirescu


Unul din proiectele ce a primit undă verde pentru finanţare în cadrul Programului de Dezvotare Urbană al Râmnicului este pasajul denivelat ce va fi construit pe bulevardul Tudor Vladimirescu. Consilierii loacali au aprobat studiul de fezabilitate  pentru acest obiectiv la o valoare de 9,6 milioane de euro. Potrivit proiectului de hotărâre, peste liniile de cale ferată ce traversează bulevardul se va construi un pasaj suprateran, ce ar trebui să asigure fluenţa traficului. În acest moment, la trecerea de nivel de pe Tudor Vladimirescu şoferii stau zeci de minute la bariera automată. Proiectanţii susţin că pot construi acest pasaj fără a afecta prea mult traficul rutier şi cel feroviar.


Pasajul Hervil intră în modernizări


Alt obiectiv de infrastructură legat de traficul din Râmnicu Vâlcea este pasajul Hervil, subtraversarea de pe strada Nicolae Titulescu urmând a fi modernizată. Edilii spun că trecerea pe sub calea ferată va fi lărgită astfel încât două maşini să treacă fără probleme prin această zonă. Sumele ce ar trebui investite aici se ridică la aproape un milion de euro. Nu este primul asemenea pasaj realizat de edilii din Râmnicu Vâlcea. În ultimii doi ani, în cartierul Ostroveni pasajul de la capătul străzii Dacia a fost lărgit şi s-a creat un al doilea debuşeu rutier pe strada Bogdan Amaru. Şi aici, autorităţile locale susţin că finanţarea va veni prin intermediul  Uniunii Europene pe proiectul Pol de Dezvoltare Urbană.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite