Râmnicu Vâlcea: EXCLUSIV: Râul Olt a fost poluat cu 500 de metri cubi de saramură de la Ocnele Mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: EXCLUSIV: Râul Olt a fost poluat cu 500 de metri cubi de saramură de la Ocnele Mari
Râmnicu Vâlcea: EXCLUSIV: Râul Olt a fost poluat cu 500 de metri cubi de saramură de la Ocnele Mari

Aproximativ 500 de metri cubi de saramură din Lacul II de retenţie de la Ocnele Mari au fost deversaţi azi-noapte, accidental în râul Olt. Autorităţile susţin că a avut loc o defecţiune la una din vanele staţiei de pompare a saramurii.

Soluţia salină, preluată din craterul format în Câmpul I de sonde  a ajuns în râul Olt prin intermediul pârâului Sărat din Ocnele mari. Autorităţile dau vina pe o defecţiune la vanele staţiei de pompare dar susţin că au luat toate măsurile pentru a preveni o poluare de proporţii. 

Craterul de la Ocnele Mari a înghiţit 1,5 hectare de vegetaţie

Ocnele Mari/ Familia Fetele va da statul în judecată la CEDO, să îşi facă dreptate

Ana Ciriperu a fost evacuată a treia oară din calea saramurii

Craterul de la Ocnele Mari a înghitit un hectar de teren

Prabusirea de la Ocnele Mari este unica în lume

Patru familii izolate din cauza saramurii GALERIE FOTO

Sapte familii asteapta ordin de evacuare

Saramura se apropie de Case la Ocnele Mari

Cod rosu de surpare la Ocnele Mari

Saramura care e pompată din caverna Câmpul I de sonde din Ocnele Mari a ajuns a azi-noapte şi în apele râului Olt. Vana unei staţii de pompare a saramurii s-a blocat. Din cauza defecţiunii  saramura din lacul din Câmpul II de sonde a ajuns, astfel, în Pârâul Sărat care se varsă în râul Olt. „Azi-noapte vana unei pompe s-a blocat şi saramura din Câmpul II a ajuns în Pârâul Sărat, apoi în apele râului Olt.  Conform estimărilor, în Olt au ajuns 500 de metri cubi de saramură. „Ca să diminuăm concentraţia de sare pe Olt, s-a dat drumul la cele două acumulări de la Râureni şi Govora. Concentraţia de cloruri nu a crescut pe râul Olt, iar fauna şi flora piscicolă nu au fost afectate”, a precizat, Ion Stoienescu, directorul Direcţiei Apelor Române Olt. Tot el a susţinut că, astăzi la ora 8.00 deversarea de saramură pe Pârâul Sărat a fost oprită. Astăzi, la ora 10.00, autorităţile implicate în prăbuşirea Câmpului I de sonde s-au întrunit, la Ocne, într-o şedinţă de comandament, în vederea remedierii defecţiunilor de la staţia de pompare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite