Râmnicu Vâlcea: Oamenii de ştiinţă români implicaţi în dezvoltarea unui reactor termonuclear experimental

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Oamenii de ştiinţă români implicaţi în dezvoltarea unui reactor termonuclear experimental
Râmnicu Vâlcea: Oamenii de ştiinţă români implicaţi în dezvoltarea unui reactor termonuclear experimental

Specialiştii de la Institutul de Criogenie şi Separări Izotopice (ICSI) Râmnicu Vâlcea discută astăzi împreună cu experţi din alte patru ţări noi modalităţi de obţinere a energiei alternative.

Citeşte şi Cercetători din toată lumea stabilesc noi surse de energie alternativă la Călimăneşti
 

Deschiderea conferinţei de astăzi de la Călimăneşti, prilejuieşte discutarea unor probleme importante cu privire la noile direcţii ale cercetării din România, dar şi cu privire la cele mai noi produse şi tehnologii dezvoltate în urma cercetărilor realizate la institutul vâlcean. Potrivit organizatorilor, pe parcursul ultimului an, ICSI Râmnicu Vâlcea a continuat seria proiectelor de succes.

ICSI Râmnicu Vâlcea este astfel membru fondator în două reţele europene de cercetare, care au creat consorţiul ITER (preocuparea partenerilor vizând cercetări în domeniul separării tritiului şi deuteriului). În consorţiul respectiv, ICSI Râmnicu Vâlcea reprezintă România, în timp ce ţările partenere - Germania, Franţa şi Italia - sunt reprezentate de institute de cercetare cu renume, respectiv Institutul de Tehnologie Karlsruhe (KIT) din partea Germaniei, Institutul de la Cadarache, pentru Franţa şi Agenţia Naţională Italiană pentru Noi Tehnologii, Energie şi Dezvoltare Economică, din partea Italiei.
 
Cercetătorii din cele patru ţări şi-au unit eforturile pentru dezvoltarea energiei de fuziune, prin colaborarea la Programul ITER, care priveşte dezvoltarea Reactorului termonuclear experimental internaţional. În acest sens, la conferinţa de azi a fost invitat să participe şi vicepreşedintele zonei de plasmă de la instalaţia similară ITER din Anglia.


Urmăreşte pagina web a Adevărului de Seară pentru alte noi detalii despre inovaţiile tehnice ale cercetătorilor români.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite