Râmnicu Vâlcea: Oamenii şi-au verificat tensiunea arterială gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Oamenii şi-au verificat tensiunea arterială gratuit
Râmnicu Vâlcea: Oamenii şi-au verificat tensiunea arterială gratuit

Trecătorii s-au oprit la cortul medical pentru a-şi face un control de rutină.

Din cauza temperaturilor caniculare din ultima perioadă, cadrele medicale vâlcene au hotărât să vină în ajutorul persoanelor care au probleme de sănătate.Persoanele care au probleme de sănătate, dar şi cei care au dorit numai nişte sfaturi medicale, au putut apela ieri la serviciile personalului medical, care preţ de câteva ore, a fost la dispoziţia vâlcenilor.
 
Boala se manifestă diferit de la un organism la altul

„S-a constat în ultimii ani, o creştere foarte mare a pacienţilor care suferă de hipertensiune arterială. Aceasta este o afecţiune pe care, prin felul ei de manifestare o putem identifica, are o anumită cauză. Trebuie să reţinem totuşi că aceeaşi boală se manifestă în mod diferit de la un organism la altul, deoarece fiecare organism reacţionează într-un mod particular, propriu, numai lui, la aceeaşi cauză de boală”, a precizat Ioana Toma, asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea. Unii factori de mediu, intern sau extern pot perturba starea de echilibru a fiecăruia dintre noi, ajungându-se astfel la o stare de rău. „În ultimele zile m-am simţit cam rău, de vină fiind şi căldura foarte mare de afară. Eu am unele probleme  cardiace şi am venit să cer sfatul personalului medical. Îmi voi face o verificare a tensiunii, pentru că este mai bine să fi preventiv”, a declarat Nicolae Tiţă, unul dintre pensionarii care a trecut pe la cortul amenajat în centrul oraşului. Cadrele mediacale au precizat că atunci când este identificată o boală la un organism uman, va fi tratată nu boala, ci bolnavul cu particularităţile sale.
 
70 de vâlceni consiliaţi de cadrele mediacale

Oamenii au fost avertizaţi şi informaţi pentru a evita factorii de risc ce pot duce la îmbolnăvire. Principalele cauze de boală sunt: stresul, alcoolul, fumatul, obezitatetea. „Până la această oră am reuşit să consultăm în jur de 70 de personae. Cei mai mulţi au fost oameni trecuţi de 40 de ani, dar am consultat şi tineri, care din curiozitate au dorit să afle cum stau cu tensiunea arterială. Nu am descoperit niciun caz grav, ci numai câteva probleme minore la câţiva pensionari, pe care i-am rugat să vină luni la spital pentru un control mai amănunţit”, a completat Ioana Toma. Vâlcenii care au trecut pe la cortul medical au primit sfaturi şi pliante prin care au fost atenţionaţi cum să se protejeze de caniculă sau să nu neglijeze sănătatea, fiind îndemnaţi, ca la cel mai mic semn de boală, să se adereseze medicului de familie pentru analize amănunţite. „De obicei, oamenii lasă sănătatea pe ultima sută de metrii şi de aceea cei mai mulţi ajung la medic, prea târziu, atunci când nu se mai poate face nimic. Sfatul nostru, este ca la cea mai mică problemă să meragă la consultaţii”, a adăugat Ioana Toma.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite