Râmnicu Vâlcea: Mireasa a fost furată de naş şi urcată în balon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Mireasa a fost furată de naş şi urcată în balon
Râmnicu Vâlcea: Mireasa a fost furată de naş şi urcată în balon

„Infracţiunea ” a fost pusă la cale de nunul mare, în complicitate cu angajaţii Primăriei Râmnicu Vâlcea. Din cauza vântului, balonul nu a putut fi ridicat duminică de la sol.

Mulţimea aflată în Parcul Zăvoi a avut ocazia să vadă plimbându-se cu balonul o... mireasă. Irina Petre a fost furată de naşul său, Nae Dinescu, preşedintele Centrului Olimpic Vâlcea şi urcată-n balon. „Furtul a fost pus la cale de naş împreună cu angajaţii de la Starea Civilă, care au acceptat plimbarea miresei cu balonul... captiv pentru a-i face o surpriză mirelui”, ne-a spus mireasa, la coborâre. În timp ce ginerele, Andrei, cameraman la televiziuna VTV îşi primea invitaţii la local, mireasa, urrmată de fotograf, cameraman şi încă vreo doi complici, au „tăiat” centrul oraşului şi au ajuns lângă lacul cu nuferi din Parcul Zăvoi. „Am fost singura mireasă vâlceancă plimbată vreodată cu balonul. Am avut ceva emoţii, pentru că îmi era frică să nu-mi ia foc rochia, dar a fost palpitant şi mi-a plăcut foarte mult”, spune tânăra şi frumoasa soţie. „Domnilor, vedeţi să nu-mi daţi foc la păr. O fi el rar, dar este al meu!”, a spus cu umor naşul mare, cei doi coborând din nacelă sub aplauzele unei asistenţe extrem de numeroase. Ginerică, Adrei Petre, când şi-a dat seama de dispariţia „jumătăţii”, era deja prea târziu. ”Bine că nu a luat vântul balonul, că vă imaginaţi ce dandana, să caut nevasta cu elicopterul, prin aer!”, ne-a declarat răsuflând uşurat mirele, când şi-a văzut teafără soţia, pe care a sărutat-o cu mult drag. Andrei şi Irina s-au cunoscut în februarie 2007. El, junele, a dat întâmplător peste o poză de-a Irinei, de la o prietenă a acesteia. „Trei luni şi jumătate a tot insistat să mă întâlnesc cu el, iar dar până la urmă am acceptat. Ne-am văzut, mi-a plăcut că este foarte sincer, iar după un an mi-a cumpărat inelul de logodnă”, a povestit Irina, care lucrează la o reprezentanţă auto.

„Cârcotaşii” vroiau mai multă… adrenalină

Sâmbătă, timp de câteva ore vâlceni s-au „plimbat” cu balonul. Numeroşi „cârcoteşi”, dornici de mai multă adrenalină, spun că şi-ar fi dorit să stea mai mult în nacelă şi să fie ridicaţi la înălţimi mai mari. „Păi abia se desprindea de la sol, te înălţai cam şapte-opt metri şi gata, te cobora”, a spus Cătălin Georgescu, unul dintre… plimbăreţi. Cu alţii, mai ghinionişti, balonul s-a desprins mai greu, iar câteva pale de vânt ar fi putut să strice petrecerea de lângă lacul cu nuferi. „Forţa portantă a balonului este aşa de mare încât chiar şi băncuţele de care este ancorat ar fi putut fi ridicate în aer”, a spus un sceptic. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului, Daniel Ionescu, omul care a mediatizat „ineditul” zbor, a avut neşansa ca să aştepte ceva mai multişor până să se desprindă de la sol. Reamintim că, în balon au avut şansa să se urce doar aceia care au trimis un gând bun către Primăria Râmnicului şi… jurnaliştii. „A fost o acţiune inedită şi ne bucurăm ca astfel de surprize să ni se facă şi în anii următori”, a spus unul dintre… plimbăreţi.

Azi se încearcă o nouă lansare


Duminică, din cauza vântului puternic, balonul nu a putut fi ridicat de la sol. „Este foarte periculos, forţa balonul este aşa de mare că, dacă ne-ar scăpa de sub control ar mătura totul în jur. Pericolul este mare şi dacă ni-l ia vântul în momentul în care îl umflăm”, a spus unul dintre cei care se ocupă cu manevrarea balonului. Astăzi, la ora 16.00 se încearcă ridicarea balonului, asta dacă vremea va permite acest lucru.


Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite