Râmnicu Vâlcea: De Zilele Imnului, petrecere pentru toate gusturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: De Zilele Imnului, petrecere pentru toate gusturile
Râmnicu Vâlcea: De Zilele Imnului, petrecere pentru toate gusturile

Din programul manifestărilor nu vor lipsi muzica populară, uşoară, rock, teatrul, competiţiile sportive, maşinile de epocă, zborul cu balonul captiv, concurs de plăcinte şi alte surprize.

Primăria Râmnicu Vâlcea s-a întrecut pe sine, anunţând anul acesta că, de Zilele Râmnicului, care încep astăzi şi se termină, miercuri 29 iulie, a încercat să pună la dispoziţia tuturor râmnicenilor, dar şi celor care vizitează oraşul, un program de toată frumuseţea. „Pregătirile au început încă din luna aprilie, pentru că, fiind perioadă estivală, este foarte greu să aduci artişti consacraţi la Râmnicu Vâlcea, în condiţiile în care majoritatea preferă reprezentaţiile de pe litoral”, a spus Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului. Inedit este faptul că, în noaptea de sâmbătă spre duminică se închide circulaţia rutieră pe centrul oraşului, de la Ceas şi până la Colegiul Alexandru Lahovari, terasele vor fi deschise şi va începe „Noaptea albă a Râmnicului”. Vă prezentăm principalele manifestări care au loc la Râmnicu Vâlcea de Ziua Imnului Naţional.


Sâmbătă, 25 iulie
Ora 10. Startul festiv al competiţiei cicliste „Spune nu poluării!”, pe traseul Râmnicu Vâlcea – stadion Cozia, Călimăneşti. Orele 11.00 – 14.00 şi 16.00 – 21.00 Zbor cu balonul captiv, în parcul Zăvoi, lângă iazul cu nuferi. Ora 21.00. Spectacol „Adi de la Vâlcea şi prietenii”, scena Stadion
Pe toată durata zilei de sâmbătă şi duminică actorii teatrului Ariel din Râmnicu Vâlcea vor avea spectacole în Zăvoi
„Noaptea albă a Râmnicului”


Ora 20.30. Spectacol de teatru de păpuşi prezentat de actorii teatrului Anton Pann, în Scuarul Mircea cel Bătrân. Ora 21.00 Vernisajul expoziţiei „Fantezii Estivale”, la Galeria Consiliului Judeţean şi Concert al Fanfarei „Gabriel Chaborschi”, a Palatului Copiilor, în Scuarul Mircea cel Bătrân. Ora 21.30. Vernisaj expoziţie de sculptură la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul”.

Ora 22.00. Spectacol pirotehnic „Crispus Grup”, din Sibiu, în Scuarul Revoluţiei, de pe Calea lui Traian. Ora 22.15. Concert coral al Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, în Scuarul Revoluţiei, tot pe Calea lui Traian. Ora 23.30 Demonstraţie de Aikido a Clubului Doshin Dojo, în Scuarul Mircea cel Bătrân – amfiteatru. Ora 24.00 Salonul Judeţean de Artă U.A.P. Vâlcea, la galeriile „Artex”.
Pe toată durata ”Nopţii albe”, de la orele 21.00 la 03.30 (ziua următoare) Muzeul de Artă, Biblioteca Judeţeană, Cinematograful Ostroveni sunt permanent deschise şi vor avea programe pentru vizitatori, cu intrare gratuită.
Duminică, 26 iulie


Ora 0,30. Demonstraţie de role a membrilor Clubului „Natura Montaniardul Călăuza”, pe Calea lui Traian.

Orele 10.00 – 20.00 Târgul meşterilor populari, în Parcul Zăvoi. Orele 10.00-13.00  şi 16.00 – 21.00 Zbor cu balonul captiv, în Parcul Zăvoi, lângă iazul cu nuferi. Ora 12.00  Concert al fanfarei „Gabriel Caraborschi”, în parcul Zăvoi. Ora 14.00 „Concurs de plăcinte”, la Bârlog, tot în parcul Zăvoi. Ora 23.00 Foc de artificii pe dealul Capela.


Astăzi
„Antract 25”
La Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 19.00 are loc spectacolul aniversar al trupei Antract. Un concert fascinant, original, gândit până la cele mai mici detalii. Hit-uri precum Eşti frumoasă, Înger, Cărciumăreasa şi multe altele le puteţi fredona în concertul care se anunţă unul de zile mari. (D.Ţ.)

Astăzi
Concert de muzică populară
Pe scena Stadionului Municipal din Râmnicu Vâlcea vor concerta nume mari ale muzicii populare româneşti, precum: Maria Ciobanu, Ionuţ Dolănescu, Viorica Macovei, Mariana Ionescu, Nineta Popa, Petrică Mâţu Stoian, Nina Predescu, Vasile Ciobanu şi Mariana Deac. (D.Ţ.)


Sâmbătă
„Târgul meşterilor populari”
Pe aleile parcului Zăvoi, în imediata vecinătate a Teatrului Ariel va avea loc deschiderea festivă a „Târgului Meşterilor Populari”. Aflat la cea de-a XVIII-a ediţie, târgul va aduna pe cei mai renumiţi meşteri din ţară, selecţia fiind una extrem de riguroasă. Cum în aceeaşi perioadă un târg similar se deschide la Sighişoara, mulţi meşterii şi-au manifestat dorinţa să fie prezenţi la Zilele Râmnicului. (D.Ţ.)


Sâmbătă
„Parada maşinilor de epocă”
Începând cu ora 12.00, toţi cei aflaţi în Râmnicu Vâlcea pot admira parada maşinilor de epocă se va desfăşura pe traseul Primăria Râmnicului, Calea lui Traian, până în faţa magzinului Romarta. Va fi prezentă cea mai veche din România, un Ford Speed Ster, un Buick dar şi maşini folosite de gansteri în vremurile de odinioară. (D.Ţ.)

Duminică
Concert de muzică uşoară
Pe scena stadionului din Zăvoi, începând cu ora 21.00 va avea loc un concert de muzică uşoară în care şi-au anunţat participarea nume „grele”, precum formaţiile Prometeu şi Voltaj. Vor mai evolua Corina, Lavinia şi Alin Oprea. (D.Ţ.)

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite