Râmnicu Vâlcea: Hoţii dau atac la maşinile cu marfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Hoţii dau atac la maşinile cu marfă
Râmnicu Vâlcea: Hoţii dau atac la maşinile cu marfă

Cele mai călcate de hoţi sunt Daciile Papuc încărcate cu marfă, aflate în pleajma complexelor comerciale. În centrul municipiului Râmnicu Vâlcea pe ecrane imense se derulează mesajul: „Nu tenta, să nu fii furat!”, populaţia fiind instuită cum să se ferească de hoţi.

Pe timp de criză, hoţii din maşini din judeţul Vâlcea s-au reprofilat, furturile din bătrâna Dacie aflată în parcările de bloc nemaifiind rentabile. Pentru a instrui populaţia să se ferească de hoţi, în plin centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, pe un ecram imens se derulează un spot făcut de compertimentul de prevenire din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea şi intitulat: „Nu tenta, să nu fii furat!”. Insp. Bianca Avram, de la Compartimentul de Prevenire, ne-a spus: „Pentru că mai multe furturi din maşini au avut loc din zona Complexului Dovali, dar şi în centrul oraşului, în Piaţa din Nord am început instruirea agenţilor comerciali. Până acum am instruit 60 de agenţi comerciali de la un complex foarte mare din centrul oraşului, cum să prevină furturile din maşini, iar aceste acţiuni vor continua”, a spus ofiţerul. „De regulă, hoţii sunt prinşi, iar în lunile septembrie şi octombrie, doar patru cazuri de furturi din maşini am avut cu autori necunoscuţi” ne-a spus scms. Alexandru Părăuşeanu, şeful Biroului Furturi din Auto, din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Elevii arestaţi

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, insp. Diana Smărăndoiu ne-a spus: „De multe ori şoferii au partea lor de vină, pentru că lasă obiecte de valoare la vedere, sau în alte situaţii, mai uită chiar şi portierele deschise. În mai multe acţiuni întreprinse de poliţiştii de la proximitate, au fost descoperite sute de maşini cu portierele deschise, şoferii găsind în habitaclurile autoturismelor colante cu mesajul «şofer prevenit». De la începutul anului şi până în prezent în judeţ sunt înregistrate 227 de furturi din autoturisme, faţă de 194 câte erau în aceeaşi perioadă a anului trecut”, a spus ofiţerul. Unul dintre hoţii de maşini cu ştate vechi este Adrian Cornel Cochici, aflat acum după gratii. O altă grupare activă de hoţi din maşini a fost şi una din care făceau parte şi şapte elevi din clasa a XI-a şi a XII-a la şcolile din Grădiştea şi Bălceşti, au oprit în faţa locuinţei unui localnic de unde au furat dintr-o radioul şi borseta în care se aflau 350 de lei. Elevii au fost prinşi pentru că localnicul avea cameră video şi arestaţi.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite