Râmnicu Vâlcea: Muzeu balnear şi bază de kinetoterapie în staţiunea Băile Govora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Muzeu balnear şi bază de kinetoterapie în staţiunea Băile Govora
Râmnicu Vâlcea: Muzeu balnear şi bază de kinetoterapie în staţiunea Băile Govora

   Turismul balnear din Băile Govora se dezvoltă cu 13 milioane de lei. Banii sunt investiţi până la sfârşitul lui 2010.

    În perioada imediat următoare în oraşul Băile Govora va începe reabilitarea casei de cultură, amenajarea unui muzeu balnear, construcţia unui centru de informare turistică şi a unei baze de kinetoterapie. „Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) Nr. 1206, care s-a dat luna aceasta, ne-a fost alocată suma de 5,5 milioane de lei pentru a începe realizarea acestor lucrări. Ele sunt prinse pe proiectul «Dezvoltare integrată a staţiunilor balneare din  România», pe care noi l-am iniţiat în 2005. Valoarea totală a proiectului e de 13 milioane lei, iar în 2010 ni se alocă şi diferenţa de 7,5 milioane lei”, a declarat astăzi pentru AdS, Mihai Mateescu, primarul din Băile Govora.

image

Mihai Mateescu, primar Băile Govora 

 Tot el ne-a precizat că deja s-a făcut licitaţia pentru atribuirea lucrărilor. „Suntem în perioada de aşteptare a contestaţilor. Sperăm să nu fie ca să începem lucrările, pentru că trebuie să cheltuim banii până la sfârşitul anului”, explică edilul. „E bine că vin bani pentru o staţiune unde aerul e cel mai curat din România”, declară Ion Roşianu, vânzător din Govora.   


 4,6 milioane lei pentru Călimăneşti şi Horezu


   Prin OUG 1206, a mai fost repartizată suma de 4,6 milioane lei staţiunii Călimăneşti-Căciulata şi oraşului Horezu. Staţiunea Călimăneşti-Căciulata a primit 2,5 milioane lei pentru construcţia unui centru de informare turistică şi pentru amenajarea unui traseu către izvoarele minerale şi pentru cură balneară. La Horezu a fost alocată suma de 2,1 milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii turistice în zona cultural-istorică a depresiunii.    

 Aviz de finanţare


  Alţi 9,6 milioane de euro, bani europeni, vor fi investiţi la Govora. Evaluatori de la Agenţia de Dezvoltare Regională Oltenia au venit, marţi, în zonă şi au verificat veridicitatea proiectului „Reabilitarea infrastructurii balneare din Băile Govora” şi au dat avizul pentru semnarea contractului de finanţare.   
    

   Voineasa şi Vidra pot fi revigorate cu 10 milioane de euro

  Autorităţile vâlcene încearcă să dezvolte şi turismul din zona de nord a judeţului cu ajutorul unui proiect cu finanţare europeană denumit „Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa”. Proiectul a fost realizat de Direcţia de Programe Externe din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, împreună cu primăria Voineasa. Valoarea proiectului e de aproximativ 10 milioane de euro.

image

Lacul Vidra

 „Am depus proiectul la Ministerul Turismului în vederea obţinerii finanţării şi acum suntem în aşteptare. Încercăm să obţinem bani de la minister până se aprobă finanţarea europeană ca să ne apucăm de lucrări. Conform proiectului, în zonă se vor construii pârtii de schi cu instalaţii de transport pe cablu pentru persoane, echipamente pentru producerea zăpezii artificiale, instalaţii pentru iluminatul nocturn”, a declarat Carmen Alexandrescu, directorul Direcţiei de Programe Externe din cadrul CJ. Va fi valorificată şi apa lacului Vidra, iarna pentru patinaj şi vara pentru ieşiri cu vaporaşele.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite