Râmnicu Vâlcea: Elevii şi studenţii vor fi vaccinaţi împotriva gripei noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Elevii şi studenţii vor fi vaccinaţi împotriva gripei noi
Râmnicu Vâlcea: Elevii şi studenţii vor fi vaccinaţi împotriva gripei noi

  Niciun caz de gripă nouă nu s-a înregistrat în judeţ, de când a început sezonul rece. Autorităţile sunt în alertă că, în judeţele vecine A/H1N1 şi-a făcut apariţia.

   Pandemia de gripă de tip nou A/H1N1 a alertat şi autorităţile vâlcene. Problema a fost dezbătută, ieri după-amiază, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). „Ne confruntăm cu două tipuri de gripă, una umană şi una nouă. În judeţ au fost confirmate patru cazuri la începutul sezonului estival. De atunci, nu am mai avut niciun caz confirmat. Trebuie să luăm măsuri sporite, pentru că în judeţele învecinate au apărut cazuri de A/H1N1, în această perioadă. Preventiv s-a limitat şi la noi accesul în spitale, iar în şcoli elevii sunt verificaţi în fiecare dimineaţă de cadrele medicale pentru a vedea dacă prezintă simtome de gripă nouă”, a declarat Luminiţa Apostolescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea.

image

Copiii sunt controlaţi la şcoală în fiecare dimineaţă de cadrele medicale 


 Vaccinarea împotriva gripei noi începe la sfârşitul lunii


  De astăzi, până pe nouă noiembrie vor fi număraţi toţi elevii şi studenţii din judeţ pentru a şti cât vaccin trebuie să comande DSP la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. „La sfârşitul lunii va începe vaccinarea pentru virusul nou. Prima dată vor fi vaccinate cadrele medicale, apoi elevii şi studenţii”, a precizat Apostolescu. Simptomele infecţiei cu virusul gripal A/H1N1sunt: febră, secreţie nazală apoasă, tuse seacă. „Le recomand celor care au aceste simtome să stea în casă şi să anunţe medicul de familie”, spune Apostolescu.

 CASETĂ


  Pentru a preveni îmbolnăvirea şi răspândirea virusului A/H1N1 trebuie să ne spălăm mâinile cu apă şi săpun; să folosim şerveţele de unică folosinţă şi să le aruncăm la gunoi după folosire, să evităm atingerea ochilor, gurii sau nasului persoanelor infectate, să evităm locurile aglomerate, să purtăm măşti şi să evităm întâlnirea cu alte persoane dacă suntem bolnavi.

   Pentru gripa umană judeţul Vâlcea beneficiază de aproximativ 30.000 de doze de vaccin. Cu aceste doze vor fi vaccinate persoanele care au peste 65 de ani.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite