Râmnicu Vâlcea: Elevii au aflat din filme că drogurile ucid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

    Elevii de clasa a X-a de la Grupurile Şcolare Forestier şi Oltchim au luat ieri „contact” cu drogurile, prin intermediul unor filme ai căror protagonişti au fost părinţi şi copii care au trăit pe viu drama acestui flagel.

CITEŞTE ŞI:
Braşov: VIDEO Licenţiat în drept, traficant de droguri: "Sunt un idiot!"
 

 Angajaţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vâlcea şi jandarmii vâlceni au vorbit elevilor despre mirajul drogurilor şi despre violenţă. Oana, unul dintre personajele reale vroia să devină manechin, dar a rămas doar o nălucă, iar Mikey ar fi vrut să fie medic, dar a ajuns pacient pe paturile spitalului. „Drogurile te fac să vezi viaţa în roz strălucitor, dar fals. Aveţi grijă cu cine vă împrieteniţi. De multe ori anturajul vostru are o putere de a alege mai mare decât familia. Dependenţa de droguri are consecinţe dezastruoase şi nu există «Mai încerc o dată şi gata!»”, a spus coordonatorul centrului, asistentul social Romulus Vlăsceanu. 
 

Deţinerea de droguri se pedepseşte cu închisoare


 Cpt. Cristian Ioniţă, de la IJJ Vâlcea, un luptător pe frontul din Kosovo, le-a vorbit tinerilor despre violenţă şi consecinţele acesteia. „Viaţa este frumoasă ca să o terminaţi brusc. Feriţi-vă de găştile de cartier şi nu răspundeţi la provocările unor tineri puşi pe harţă”. Cei aproximativ 100 de copii de la cele două licee au aflat de la insp. Ionuţ Pâslaru că deţinerea sau cumpărarea drogurilor de risc pentru consum propriu se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la doi ani, sau dacă drogurile sunt în categoria celor de mare risc, închisoarea este de la doi la cinci ani.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite