Râmnicu Vâlcea: Două firme de construcţii fac concedieri masive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Două firme de construcţii fac concedieri masive
Râmnicu Vâlcea: Două firme de construcţii fac concedieri masive

În prezent, numărul persoanelor care au rămas fără un loc de muncă  în Vâlcea ajuns la 13.000.

Sezonul rece va pune capăt şantierelor, numărul şomerilor crescând în această iarnă. Faţă de luna trecută, numărul celor fără job a crescut cu 300 de persoane. Două firme vâlcene  din domeniul construcţiilor şi-au depus deja actele pentru concedieri colective. „Am fost anunţat că voi rămâne fără serviciu. Nici nu ştiu cum o să mă descurc  pentru  că nevasta nu lucrează nici ea, iar pe mine  nu ştiu dacă or să mă mai angajeze la primăvară. Cel mai greu va fi pentru că avem doi copii la şcoală, unul în clasele primare, iar altul la liceu, iar cerinţele sunt foarte mari”, a spus Nicu Manole, din Budeşti, un zidar de la una din societăţile de construcţii.  Gabriel Albinaru, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea, spune că în situaţia lui Nicu Manole sunt alte câteva sute de muncitori.  „Este vorba despre anumite societăţi care au anunţat că vor concedia în jur de 120 de persoane, deocamdată. Din păcate, ne aşteptăm ca în perioada următoare numărul celor care îşi vor pierde locul de muncă să crească. Sunt cunoscute concedierile care vor urma peste o lună în sectorul construcţiilor. Nici absolvenţii nu vor avea prea mari şanse în luna care vine de a-şi găsi un job”, adaugă Gabriel Albinaru. Firmele care au depus deja actele pentru concedieri colective sunt „Elm Arca” care anunţă disponibilizarea în luna noiembrie a 65 de persoane şi „Forconcid”, cu 58 de persoane propuse pentru şomaj, în luna decembrie.

image


Îngrijorare în rândul vâlcenilor


„Sunt îngrijorat că în perioada următoare s-ar putea să îmi pierd locul de muncă. Deja firma la care lucrez ne-a anunţat că o parte dintre angajaţi vor fi băgaţi în şomaj de luna viitoare”, a spus Ionel Săvulescu, un vâlcean de 40 de ani care munceşte , ca mecanic la un service auto. 

image

Rata şomajului în Vâlcea a ajuns, la sfârşitul lunii trecute, la 7,2%, crescând cu un procent faţă de lunile de vară, când numărul şomerilor a fost constant. „Am ajuns să îmi fie frică să mai merg la serviciu de teamă să nu fiu anunţată că mă vor concedia. Am doi copii mici, iar soţul meu nu câştigă foarte mult. În cazul în care mi-aş pierde serviciul, nu ştiu cum ne-am mai descurca”, a povestit Ionela Stere, vânăzătoare la un magazin din centrul Râmnicului.

Vâlcenii asaltează AJOFM-ul


Zilnic 100 de oameni vin la sediul AJOFM, pentru a depune actele de şomaj şi pentru a se interesa despre locurile de muncă vacante. De asemenea, sunt şi persoanele care vin cu comunicările pentru angajare, dar aceştia sunt în număr foarte mic.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite